18:31 15.10.2019

Велика Британія та ЄС близькі до проекту угоди щодо Brexit

2 хв читати
Велика Британія та ЄС близькі до проекту угоди щодо Brexit

Велика Британія та Європейський Союз близькі до створення проекту угоди щодо Brexit, повідомило у вівторок агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

За даними співрозмовників агентства, сторони, які беруть участь у переговорах, близькі до узгодження юридичної частини проекту угоди з Брюсселем.

Повідомляється, що будь-яка угода залежатиме від того, чи отримає прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон підтримку від Демократичної юніоністської партії Північної Ірландії.

Раніше у вівторок координатор ЄС на переговорах щодо Brexit Мішель Барньє заявив журналістам, що вважає за можливе досягнення угоди між Брюсселем і Лондоном про упорядкований вихід Великої Британії з ЄС протягом цього тижня.

Напередодні стало відомо, що лідери ЄС повідомили прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону, що можливості укласти угоду щодо Brexit до саміту лідерів ЄС немає.

Зокрема, прем'єр-міністр Фінляндії Антті Рінне, країна якого головує нині у ЄС, заявив, що "немає практичного або законного шляху" укласти угоду до саміту, який відбудеться у четвер, додавши, що "потрібно більше часу".

Раніше повідомлялося, що королева Великої Британії Єлизавета II у промові перед британським парламентом назвала пріоритетом чинного британського уряду вихід із ЄС 31 жовтня.

Минулого тижня повідомлялося, що голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що угоди щодо Brexit все ще може бути досягнуто.

Вихід Великої Британії з ЄС намічений на 31 жовтня 2019 року. Британський парламент ухвалив закон, згідно з яким прем'єр-міністр країни Борис Джонсон, якщо до 19 жовтня не вдасться ухвалити угоду щодо Brexit з ЄС, повинен буде попросити у Брюсселя тримісячної відстрочки. Однак прем'єр раніше попереджав, що швидше "помре у стічній канаві", ніж проситиме про таке ЄС.

Водночас під час одного з судових розглядів позивач, який виступав проти британського уряду, представив урядовий документ, у якому йдеться про те, що Джонсон все-таки попросить ЄС про відстрочку, якщо не зможе досягти угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА