13:20 16.10.2019

Кабмін має намір запропонувати ВР запустити митницю та податкову у форматі єдиної юридичної особи

2 хв читати
Кабмін має намір запропонувати ВР запустити митницю та податкову у форматі єдиної юридичної особи

Кабінет Міністрів на засіданні у середу затвердив законопроект з поправками до Митного кодексу та деяких інших законодавчих актів, які дадуть змогу запустити Державну митну та Державну податкову (ДПС) служби у форматі єдиних юридичних осіб, повідомило Міністерство фінансів у прес-релізі.

"Проект закону, зокрема, впроваджує новий формат діяльності системи центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну митну та державну податкову політики у форматі єдиної юридичної особи, у зв'язку з чим їхні територіальні органи працюватимуть не як юрособи, а як окремі підрозділи", - зазначив Мінфін.

Водночас голови місцевих держадміністрацій у разі ухвалення законопроекту не зможуть впливати на призначення або звільнення керівників митниць, наголосив Мінфін.

Крім цього, норми законопроекту передбачають можливість головам цих двох служб делегувати свої повноваження керівникам відповідних окремих підрозділів, визначати особливості оплати праці держслужбовців Держмитслужби та ДПС та їхніх територіальних органів із урахуванням положень Митного та Податкового кодексів.

Законопроект також пропонує дозволити безкоштовно відкрити знеособлені дані щодо експортно-імпортних операцій, зокрема за митною вартістю товарів, інформацію про правопорушення.

Для митниці, крім цього, пропонується розширити застосування електронних документів, а також встановити, що вилучене митницями майно реалізовуватиметься на аукціонах через електронні торгові системи.

Як повідомлялося, переведення ДПС і Держмитної служби у формат єдиних юридичних осіб було одним із ключових вимог Міжвідомчої робочої групи з реформи Державної фіскальної служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА