14:39 16.10.2019

Українські нардепи позбавили себе депутатських виплат у разі прогулів

2 хв читати
Українські нардепи позбавили себе депутатських виплат у разі прогулів

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до законодавства щодо позбавлення права народних депутатів на фінансове забезпечення в разі пропуску без поважних причин засідань парламенту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", законопроект №1035-2 у другому читанні і в цілому на пленарному засіданні Верховної Ради у середу підтримали 265 народних депутатів.

Документ пропонує позбавляти матеріальних компенсацій на виконання депутатських повноважень, якщо народний депутат протягом календарного місяця впродовж однієї чергової сесії без поважних причин не брав участі у понад третині голосувань на пленарних засіданнях або понад половині засідань комітету, до складу якого він входить.

Припинення виплат за відповідний місяць здійснюватиметься розпорядженням голови парламенту за рішенням регламентного комітету на підставі відомостей про облік робочого часу нардепів, поданих апаратом ВР.

Ухвалений закон не передбачає процедури письмової реєстрації парламентаріїв на пленарних засіданнях. Підставою для нарахування виплат народному депутату за участь у пленарних засіданнях буде реєстрація за допомогою електронної системи. Відповідно до ухваленого закону, як і нині, перед відкриттям пленарного засідання у залі засідань ВР нардеп реєструється за допомогою електронної системи шляхом натискання кнопки "за". У разі, якщо член парламенту у такий спосіб не зареєструвався за допомогою електронної системи, але протягом пленарного засідання брав участь у голосуваннях з питань порядку денного через електронну систему, він вважається зареєстрованим.

Закон передбачає, що дані участі народного депутата у щонайменше 70% голосувань під час ухвалення рішень ВР на кожному пленарному засіданні є підставою для нарахування йому заробітної плати за час участі у пленарних засіданнях.

Облік участі нардепа у голосуванні під час ухвалення рішення парламенту здійснюватиметься за допомогою електронної системи, а дані такого обліку (у відсотках) публікуватимуться за кожен день пленарних засідань на сайті Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА