12:23 17.10.2019

Верховна Рада ухвалила закон про введення процедури аудиту безпеки доріг

2 хв читати

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №1061 про введення процедури аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за це рішення на пленарному засіданні у четвер проголосували 316 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, розміщеною на сайті парламенту, він передбачає оцінку впливу проектних рішень на безпеку доріг на всіх стадіях проектування, будівництва (нового будівництва, реконструкції, ремонту) доріг, а також їх введення в експлуатацію.

Документ, зокрема, передбачає обов'язковий аудит безпеки міжнародних і національних доріг.

Як наголошується у законопроекті, відповідно до міжнародного досвіду, вартість проведення аудиту безпеки автомобільних доріг становить 5-10% від витрат на проектування, або менше ніж 5% від витрат на будівництво. Оскільки витрати на проектування становлять близько 5-6% від загальної вартості проекту, то подальші вигоди від безпечного руху (зменшення кількості ДТП із тяжкими наслідками) значно перевищують витрати на ці заходи.

"Своєчасний аудит безпеки доріг дає змогу усунути прогалини на стадії проектування, не витрачаючи кошти на будівництво, що згодом мінімізує час і кошти, які можуть бути витрачені на перепроектування на більш пізніх стадіях", - зазначено в пояснювальній записці.

Очікується, що проект акта сприятиме створенню умов для будівництва безпечної дорожньої інфраструктури, зокрема шляхом залучення європейських фондів та інвестицій, допомагаючи створювати нові робочі місця.

Крім того, на думку депутатів, реалізація проекту зумовить зниження соціальних витрат від наслідків дорожньо-транспортних пригод.

Як зазначається, проект розроблено з метою імплементації положень директиви Європейського парламенту та Ради від 19 листопада 2008 року "Про управління безпекою дорожньої інфраструктури".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА