12:46 17.10.2019

В Офісі президента показують "Ікони на ящиках з-під набоїв"

2 хв читати
В Офісі президента показують "Ікони на ящиках з-під набоїв"

У Офісі президента України відкрилася арт-виставка "Ікони на ящиках з-під набоїв", де представлено образи, написані на привезених із зони проведення ООС ящиках з-під боєприпасів, а також фотографії, які висвітлюють діяльність Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова.

Як повідомляє у четвер прес-служба президента, проект київських художників Софії Атлантової та Олександра Клименка вперше було презентовано у 2015 році на території Софії Київської. Відтоді експонати презентували у 40 містах і більше ніж 60 локаціях, а також на XXV економічному форумі у Криниці (Польща) та на 8-му Київському безпековому форумі.

Клименко пояснив, що головна ідея проекту - перетворення смерті, символом якої є ящик з-під зброї, на життя, яке символізує ікона. У такому випадку ікона виступає не релігійним символом, а культурологічним феноменом.

"Це спроба показати миролюбність українців, які навіть в умовах війни намагаються перетворити зброю на щось інше", - сказав художник.

Також у відкритті виставки взяли участь заступник керівника Офісу президента Анна Коваленко та прес-секретар глави держави Юлія Мендель.

"За роки війни добровольці надали кваліфіковану медичну допомогу десяткам тисяч військовослужбовців. Коли цивільні медики з власної ініціативи працюють у зоні ООС, координують свої дії з Міністерством оборони та Генеральним штабом ЗСУ, це – історія про взаємодію та цінність людського життя. Це – про хист до самоорганізації та бажання допомогти у надзвичайних ситуаціях. Відданість учасників цього проекту вражає і заслуговує на неабияку повагу", - зазначила Коваленко

Співавторами виставки стали волонтери та військові, які привозили з фронту ящики з-під зброї. Виставка має на меті підтримати діяльність шпиталю імені Миколи Пирогова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА