18:12 17.10.2019

ВР створила тимчасову спецкомісію з реалізації держполітики щодо відновлення територіальної цілісності України

2 хв читати
ВР створила тимчасову спецкомісію з реалізації держполітики щодо відновлення територіальної цілісності України

Верховна Рада утворила тимчасову спеціальну комісію з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України.

За відповідний проект постанови (№2268) проголосували 316 народних депутатів на вечірньому пленарному засіданні в четвер.

Як зазначено в пояснювальній записці до постанови, тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради утворюється для забезпечення протидії можливим загрозам національним інтересам України під час підготовки та здійснення заходів, спрямованих на деокупацію та реінтеграцію окупованих територій України, анексованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Комісія в разі потреби, але не рідше ніж один раз на місяць, проводить у закритому режимі слухання з питань засад та критеріїв формування, способів реалізації державної політики щодо відновлення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях за участю уповноважених представників президента України, Кабінету Міністрів, Міністерства оборони, Збройних сил, державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, правоохоронних органів, правоохоронних органів спеціального призначення та розвідувальних органів.

Крім того, комісія готує для розгляду Верховною Радою в установленому порядку законодавчі пропозиції щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України на тимчасово окупованих територіях.

Комісія також формуватиме рекомендації щодо стратегічних та невідкладних заходів, спрямованих на відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України на тимчасово окупованих територіях.

До складу тимчасової спеціальної комісії входять 12 народних депутатів.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, очолив комісію нардеп Сергій Рахманін (голова фракції "Голос"), його заступником обрано Олександра Корнієнка (перший заступник голови фракції "Слуга народу").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА