19:29 17.10.2019

ВАКС 18 жовтня розпочне розгляд по суті справи про заподіяння "Укртелефільму" збитків майже на 70 млн грн

2 хв читати
ВАКС 18 жовтня розпочне розгляд по суті справи про заподіяння "Укртелефільму" збитків майже на 70 млн грн

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) призначив до розгляду по суті кримінального провадження про заподіяння збитків сумою 68,72 млн грн держпідприємству "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм", засідання відбудуться 18 жовтня і 20 листопада.

Як повідомила в четвер прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в ВАКС за участі прокурора САП пройшло підготовче судове засідання у справі стосовно колишнього керівника ДП "Укртелефільм" та інших осіб, які на підставі підроблених документів продали майнові права на нерухомість держпідприємства, завдавши йому збитків у великому розмірі.

У прокуратурі нагадали, що в рамках досудового розслідування, здійсненого детективами НАБУ, встановлено, що в грудні 2017 року колишній керівник "Укртелефільму" і його посібники на підставі підроблених документів без дозволу Державного комітету телебачення і радіомовлення України продали приватній особі майнові права, які належать держпідприємству, на 24 квартири, 36 паркомісць і комерційну нерухомість площею майже 1000 кв.м в ЖК "Лазурний блюз" вартістю понад 83 млн грн за ціною 14,5 млн грн - майже у шість разів нижче ринкової і втричі нижче балансової. В результаті держпідприємству завдано збитків на 68,72 млн грн.

Дії екс-керівника "Укртелефільму" кваліфіковані за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч.4 ст.358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Детективи НАБУ завершили розслідування справи в квітні 2019 року.

У листопаді 2018 року Господарський суд Києва визнав договір купівлі-продажу майнових прав з усіма додатковими угодами, змінами і доповненнями до нього недійсним з моменту підписання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА