12:54 18.10.2019

Яременко: РФ демонструє поступливість для скасування санкцій без вирішення проблеми Донбасу по суті, краще рішення - посилити на них тиск

2 хв читати
Яременко: РФ демонструє поступливість для скасування санкцій без вирішення проблеми Донбасу по суті, краще рішення - посилити на них тиск

Російська дипломатія демонструє поступливість на переговорах щодо Донбасу для вирішення питання зняття санкцій із РФ без вирішення проблеми по суті, заявляє голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко.

"Публічна та прихована (але не така вже й непомітна) активність РФ у Європі та США видає справжні наміри російської дипломатії - вдавати поступливість на мирних переговорах із Україною для вирішення питання скасування санкцій. Без вирішення проблеми окупованого Донбасу по суті. Тому краще, що ми можемо зробити в наших намірах таки розпочати мирний процес - це не знижувати, а посилювати дипломатичний тиск на РФ. Благо, що наші попередники залишили неоране поле можливостей", - написав Яременко на своїй сторінці у соцмережі Facebook у п'ятницю.

Він зазначив, що якщо міжнародні партнери України, як і керівництво країни, прагнуть до осмислених мирних переговорів, то допомогти Україні наразі можна саме активною дипломатією, "яка, не відкидаючи можливості ослаблення санкцій проти Росії за умов виконання нею низки умов, все-таки гарантуватиме для РФ посилення тиску і санкцій у разі зриву мирних переговорів із Україною".

"Масштабність військових маневрів Росії та військові приготування примушують сумніватися, що ця держава готується до миру. Аналіз ситуації на лінії розмежування на Донбасі примушує сумніватися, що військове командування Росії наказало своїм військам припинити агресивні дії проти Збройних сил України", - зазначив Яременко.

Коментуючи звинувачення РФ у "антиросійській риториці" на адресу представників партії "Слуга народу" в міжпарламентських організаціях ПАРЄ, ОБСЄ і НАТО, керівник парламентського комітету зазначив, що під час складних переговорів сторони намагаються утримуватися від заяв, дій і поведінки, які загрожують переговорам, але лише у разі, "коли обидві сторони довіряють намірам одна одної домовитися".

"Зниження градуса дискусії у міжнародних організаціях, як компроміс з української сторони, цілком реалістичне рішення. Нам нескладно рекомендувати українським делегаціям не вживати термін "збройна агресія РФ проти України" у документах і проектах рішень. Зовсім нескладно. Як, зрештою, Росії нескладно повернути Україні усіх полонених, затримані військові судна, виконати рішення міжнародного суду щодо скасування рішення про заборону діяльності меджлісу та допустити на територію Криму постійну моніторингову місію ОБСЄ. Ми готові до компромісів", - резюмував Яременко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА