17:50 18.10.2019

Порошенко пов'язує затримання Пашинського та Гладковського з непопулярними діями влади в економічній сфері

2 хв читати
Порошенко пов'язує затримання Пашинського та Гладковського з непопулярними діями влади в економічній сфері

Народний депутат, п'ятий президент України Петро Порошенко вважає популістськими затримання екс-народного депутата Сергія Пашинського, а також директора корпорації "Богдан", екс-заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського.

"Ще з римських часів популісти при владі завжди керують за правилом "хліба й видовищ". Коли недодають хліба, то годують шоу. Феєричними затриманнями можна зривати оплески. Але до першого антракту, коли глядачі побачать, що в театральному буфеті - порожньо. Принаймні саме таке враження справляє бюджет", - йдеться в заяві Порошенка, поширеній у п'ятницю ввечері прес-службою партії "Євросолідарність".

Він зазначив, що в "Європейській солідарності" досконально вичитали бюджет наступного року. І з бюджету кудись поділися навіть ті починання, які стартували цього і минулого року.

"Не буде тринадцятої пенсії, яку навесні ми започаткували для пенсіонерів з найнижчими пенсіями. Не буде доплати за третю, четверту дитину, не буде продовження програми з будівництва сільських амбулаторій і телемедицини. Не буде підвищення грошового забезпечення наших воїнів", - перерахував парламентар.

Зате, додає п'ятий президент, буде тиск на осіб-підприємців. "Днями "Слуги народу" ощасливили народ законом про верифікацію соціальних виплат. Замість обіцяного вам зниження тарифів - зменшать кількість одержувачів субсидій. А декого навіть попросять повернути вже отримані раніше гроші - є в законі і така стаття", - зазначив Порошенко.

При цьому політик запевнив, що "Євросолідарність" боротиметься за перегляд позицій у держбюджеті-2020 під час його підготовки до другого читання: "Економіка сьогодні в кращому стані, ніж кілька років тому. Зараз існує значно більше можливостей, ніж мали ми рік чи два тому. Головне, аби була політична воля".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА