Політика

Європарламент обговорить у понеділок підсумки суботнього голосування щодо Brexit в британському парламенті

Європейський парламент (ЄП) розгляне підсумки суботнього голосування щодо Brexit в британському парламенті, оголосив в своєму Твіттері офіційний представник ЄП Жауме Дук.

"Європарламент оцінить підсумки сьогоднішнього голосування в парламенті Сполученого Королівства і поточний стан справ у понеділок в Страсбурзі", - написав прес-секретар ЄП.

Він повідомив графік обговорень британського голосування євродепутатами: о 15:00 за місцевим часом засідатиме парламентська керівна група з Brexit, о 18:00 зберуться на нараду голова ЄП і глави політичних фракцій, на 19:30 призначено обговорення у європарламентському комітеті з конституційних справ.

Як повідомлялося, в нижній палаті британського парламенту відбулися слухання за оновленою угодою з ЄС щодо Brexit.

У той час як прем'єр-міністр Борис Джонсон наполягав на тому, що всіма силами буде домагатися виходу країни з ЄС 31 жовтня, депутати зажадали від нього вимагати від Брюсселя відстрочку.

Поправку, що передбачає цей захід, відому як "поправка Летвіна" за прізвищем члена Палати громад Олівера Летвіна, котрий запропонував її, схвалили 322 депутати, проти висловилися 306 осіб.

Крім того, як повідомляє британська газета "Гардіан", Палата громад вимагає від прем'єр-міністра до 23:00 суботи направити в ЄС запит про відстрочення Brexit.

Реагуючи на ці кроки парламентаріїв, Джонсон заявив: "Я не буду обговорювати з ЄС відстрочку, і ніякий закон не змусить мене зробити це. Я робитиму все, що можу, щоб Brexit відбувся 31 жовтня".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ