Політика

Німеччина не змінить ставлення до України після розмови Зеленського з Трампом, ЄС продовжить санкції до РФ

Ставлення німецької сторони до України не зміниться за підсумками оприлюдненої телефонної розмови президентів України та США Володимира Зеленського і Дональда Трампа, під час якої український лідер поскаржився на недостатні обсяги фінансової допомоги з боку ЄС і Німеччини зокрема, зазначає віце-президент Делегації Європарламента в Комітет асоціації "Україна-ЄС" депутат Європейського парламенту Віола фон Крамон-Таубадел (Viola von Cramon-Taubadel).

"Я не думаю, що на це будь-хто звертає увагу... Я не знаю, чи позиція це Німеччини загалом, але я не чула нічого, що хто-небудь занепокоєний Зеленським у плані цієї розмови... Це більше про Україну. Коли його політичний порядок денний такий, що не на користь країні, то це має значення. Але цій телефонній розмові ми не приділятимемо уваги", - сказала Віола фон Крамон в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона наголосила, що ця позиція продиктована ставленням Німеччини до України, а не до Зеленського особисто. "Якщо цей хлопець не знає, що він говорить, якщо він слабкий президент і не поінформований, чи маємо ми відігратися на Україні? Чи повинні ми, справді, приділяти увагу цій невеликій розмові? Я думаю, що якщо він хоче бути на міжнародній арені, щоб його поважали належним чином, він має докласти зусиль, щоб у нас склалося інше враження від того, що він сказав. Але загалом я не звертаю на це уваги", - сказала віце-президент Делегації Європарламента в Комітет асоціації "Україна-ЄС".

Водночас, Віола фон Крамон наголосила, що її шокувало сказане Зеленським і що "це дратує". "Можливо, він мав читати свої папери краще, можливо, він був погано проінформований Богданом (керівник Офісу президента України Андрій Богдан - ІФ). Можливо, він просто хотів справити враження на Трампа... Чому він це сказав - мені не відомо. Зрештою, це показує непрофесіоналізм, і це теж проблема України. Президенту не відомо, як багато грошей він отримує, від якої країни, від якого донора - це дуже тривожний сигнал", - зазначила вона.

Віце-президент Делегації Європарламента в Комітет асоціації "Україна-ЄС" підтвердила, що ЄС знову продовжить санкції до РФ. "Так, звісно. Тому що Росія не виконала нічого, і причин для скасування немає", - сказала Віола фон Крамон, відповідаючи на відповідне запитання.

Повний текст інтерв'ю опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ