14:40 22.10.2019

Комітет Верховної Ради проводить п’ятиденне виїзне засідання на Донбасі

2 хв читати

 Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин вперше проводить виїзне засідання в Луганській і Донецькій областях, яке триватиме п'ять днів, повідомляється на сайті комітету.

"Ми відійдемо від традиційного офіціозу, коли виїзне засідання обмежувалось візитом до військово-цивільних адміністрацій. Натомість побуваємо у пунктах пропуску, оглянемо зруйновані внаслідок війни міста та села, об’єкти соціальної інфраструктури та підприємства, поспілкуємось із людьми, які живуть у "сірій" зоні", - розповів глава комітету, народний депутат України (група "За майбутнє") Дмитро Лубінець.

За його словами, такий формат засідання дасть змогу членам комітету на власні очі побачити всі сторони життя людей, почути про їхні проблеми з перших вуст. "Сподіваюся, це допоможе нам ухвалювати правильні й ефективні рішення, а головне - допоможе сформувати системну та дієву державну політику щодо цього регіону", - зазначив Лубінець.

Він зазначив, що комітет з прав людини Верховної Ради попереднього скликання так і не зміг провести виїзне засідання на Донбасі через відсутність кворуму.

У свою чергу радник секретаря РНБО з питань реінтеграції та відновлення окупованих територій Донбасу Сергій Сивохо повідомив на своїй сторінці у Facebook, що відвідує у вівторок КПВВ "Новотроїцьке".

"Перший день виїзного Комітету ВР України з питань реінтеграції та відновлення Донбасу. Багато зустрічей і важливих питань на сьогодні! Весь день у дорозі. Спілкування - слово дня! З військовими, з депутатами, з місцевою владою. А головне - з людьми, які їдуть туди та звідти. Усі чекають на повернення нормального життя і розвиток регіону. Далі огляд зруйнованих і реконструйованих будівель у Красногорівці Мар'їнського району", - написав він

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА