12:57 23.10.2019

Усі члени фінкомітету ВР і нардеп Медяник мають пройти перевірку на детекторі брехні, вважає Зеленський

2 хв читати
Усі члени фінкомітету ВР і нардеп Медяник мають пройти перевірку на детекторі брехні, вважає Зеленський

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що пройти перевірку на поліграфі мають усі члени парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, а також член фракції "Слуга народу" В'ячеслав Медяник, що став фігурантом скандалу з можливою корупційною складовою.

"…вважаю, що всі члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні. Якщо цією перевіркою буде встановлена хоча б найменша вірогідність того, що хтось із депутатів брав гроші за голосування на комітеті, цими депутатами мають зайнятися антикорупційні органи", - написав Зеленський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу близько полудня.

На переконання президента, чесне та неупереджене розслідування має зняти всі питання і дати відповіді - "хоч би якими гіркими вони були".

"Так само вважаю за необхідне вчинити і стосовно депутата, який вів сумнівну переписку щодо "вирішення питань". І якщо підозри виправдаються - ми з такими депутатами попрощаємось", - додав Зеленський.

На його переконання, такий механізм "простий і прозорий", а тому набагато кращий, ніж з'ясування стосунків через соціальні мережі і Telegram-канали.

"Ми йшли на вибори під лозунгом "Зробимо це разом!". Я вірив і продовжую вірити в кожне слово з цього лозунгу. Разом - то разом. Разом робити, разом відповідати. Не намагаючись бути святішими за інших", - підсумував президент.

Як повідомляли ЗМІ в середині жовтня, член комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності В'ячеслав Медяник (фракція "Слуга народу") обговорював на робочому місці, як "вирішити" питання з прокурорами.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики 18 жовтня не підтримав законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості" (№2047-д). Водночас комітет має намір розробити альтернативний законопроект.

Пізніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запропонував її членам пройти перевірку на поліграфі для відновлення до них довіри через скандал із законопроектами про майданчики для оцінки нерухомості. Перевірку на поліграфі пройдуть у середу, зокрема, Арахамія та нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський. Її транслюватимуть у прямому ефірі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА