13:59 23.10.2019

Столтенберг закликає членів НАТО більше допомагати Україні

2 хв читати
Столтенберг закликає членів НАТО більше допомагати Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликає союзників із Альянсу докласти більше зусиль із метою надання допомоги Україні.

"Я, як генеральний секретар, завжди підштовхую союзників робити більше. Я закликаю союзників надавати більше фінансів у трастові фонди, проводити з Україною більше заходів. Я закликаю їх усіх робити більше", - сказав він у середу в Брюсселі на прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оборони країн-членів Північноатлантичного альянсу. Як відомо, міністр оборони України Андрій Загороднюк візьме участь у зустрічі голів оборонних відомств країн, які беруть участь в операції в Афганістані.

Столенберг констатував, що "всі союзники, і у Північній Америці, і в Європі, надають допомогу Україні". "Насамперед ми надаємо політичну підтримку: знову і знову ми заявляємо, що не приймаємо незаконної анексії Криму, і що ми підтримуємо територіальну цілісність України, підтримуємо зусилля, спрямовані на пошук політичного вирішення, виконання Мінських домовленостей", - деталізував він.

При цьому генсек НАТО висловив думку, що "здається, що є певний прогрес", зокрема відбувся обмін ув'язненими, є "деякі нові ініціативи з метою імплементації Мінських домовленостей".

Крім того, Столтенберг нагадав, що союзники надають Україні і практичну допомогу.

Він також підтвердив, що наприкінці жовтня Північноатлантична рада прибуде до України і відвідає Одесу та Київ для того, щоб "отримати з перших рук інформацію від українського керівництва та президента Зеленського".

"Для нас це можливість сісти і поговорити, обмінятися думками, як НАТО може підтримувати Україну, як продовжувати надавати допомогу Україні в плані проведення реформ, модернізації її збройних сил, боротьби з корупцією", - додав генсек.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА