14:52 23.10.2019

Сивохо: Головне моє завдання - повернути людей на Донбасі в Україну ментально

2 хв читати
Сивохо: Головне моє завдання - повернути людей на Донбасі в Україну ментально

Радник секретаря РНБО з питань реінтеграції та відновлення окупованих територій Донбасу Сергій Сивохо зазначив, що пропонуватиме органам влади певні ідеї з гуманітарної політики щодо окупованих територій Донбасу, і прийняті до виконання пропозиції потім доноситимуться суспільству.

"Це якраз моє головне завдання (ментально повернути жителів окупованих територій в Україну - ІФ). Коли на людей стільки років навішували маркери "свій - чужий", коли працювала пропаганда, з обох боків, з обох сторін працювала пропаганда... Дуже важко це буде, це не моментально, це дуже довгий процес, але починати потрібно було вже вчора. Почнемо сьогодні", - сказав він журналістам у середу в Краматорську, де відбувалося виїзне засідання комітету Верховної Ради з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Криму.

Сивохо зазначив, що займатиметься гуманітарними проблемами, даватиме поради. "Що прийматиме, і які кроки на підставі моїх порад робитиме виконавча влада - побачимо. Поки що не розкажу про свої пропозиції, тому що деякі можуть бути відкинуті, а деякі - прийняті. З тих, що будуть прийняті, я сам до вас (ЗМІ - ІФ) буду звертатися, щоб ви допомагали розкручувати цю тему", - зазначив він.

Говорячи про настрої серед жителів окупованого Донбасу, радник секретаря РНБО сказав, що "це одне з найскладніших питань, але зараз склалася унікальна ситуація, і гріх нею не скористатися".

Сивохо розповів, що народний депутат від "Слуги народу" Максим Ткаченко, який також став радником секретаря РНБО з реінтеграції та відновлення Донбасу, займатиметься гуманітарними проблемами Луганської області, а сам Сивохо - Донецької області. "І разом ми будемо, звісно ж, перетинатися", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА