17:29 23.10.2019

Усі члени комітету ВР з фінансів від "Слуги народу" пройдуть поліграф, запевнив Арахамія

2 хв читати
Усі члени комітету ВР з фінансів від "Слуги народу" пройдуть поліграф, запевнив Арахамія

Народні депутати України з фракції "Слуга народу" - члени парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики - пройдуть поліграф, заявив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Усі пройдуть поліграф", - сказав Арахамія журналістам у середу в Києві.

На його думку, процедуру перевірки на поліграфі необхідно проходити в державній структурі.

"Я хочу, щоб це була державна служба, оскільки до державного поліграфа буде більше довіри, ніж до приватного. Чи то буде СБУ, НАБУ, САП, Управління розвідки - мені все одно", - зазначив Арахамія.

Він уточнив, що протягом тижня можна буде вирішити питання, в якому саме закладі члени профільного комітету пройдуть цю процедуру.

Арахамія зазначив, що у фракції підтримують таку ініціативу: "Це наша фракція. Ми у фракції хочемо повернутися в точку "нуль" - ми всі перевірилися, говоримо - ми всі здорові, щасливі, давайте продовжимо працювати далі".

Він наголосив, що в цьому питанні його фракція демонструє повну відкритість.

"Давайте подивимося, як відреагують інші фракції на пропозиції публічно пройти поліграф... Я думаю, що "Голос" піде, ЄС ("Європейська солідарність" - ІФ) - я думаю, навряд чи", - припустив лідер фракції.

Водночас він наголосив, що підтримав ініціативу заступника голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександра Дубінського пройти поліграф у середу.

При цьому він зазначив, що ніхто не може змусити депутата йти на поліграф.

Як повідомляли ЗМІ в середині жовтня, член комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності В'ячеслав Медяник (фракція "Слуга народу") обговорював на робочому місці, як "повирішувати" питання з прокурорами.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики 18 жовтня не підтримав законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості" (№2047-д). Водночас комітет має намір розробити альтернативний законопроект.

23 жовтня президент України Володимир Зеленський висловив переконання, що пройти перевірку на поліграфі мають усі члени парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, а також член фракції "Слуга народу" В'ячеслав Медяник, який став фігурантом скандалу з можливою корупційною складовою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА