16:48 24.10.2019

Арахамія не покаже свідка того, що нардепам від "Слуги народу" пропонували хабар: не дозволяють правоохоронці

2 хв читати
Арахамія не покаже свідка того, що нардепам від "Слуги народу" пропонували хабар: не дозволяють правоохоронці

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не продемонструє в телеефірі свідка, що має інформацію про підкуп членів парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

"Свідка не буде, тому що йому заборонили правоохоронні органи, оскільки є дві загрози. Перше - витік даних, які можуть порушити слідчий процес, а друге - кількість грошей у цій схемі дуже велика - десь $20 млн на рік протягом, здається, п'яти років хтось заробив $100 млн. Є потенційні загрози самому депутату та членам його сім'ї", - сказав Арахамія журналістам перед проходженням тесту на поліграфі в четвер у Києві.

Він розповів, що до депутата "підійшли і просто дали в руки законопроект і сказали: "Треба зареєструвати".

Як повідомлялося, 23 жовтня Арахамія заявив, що в четвер, 24 жовтня, покаже суспільству свідка того, як його однопартійцям пропонували хабар за голосування. "На завтра мене запросили в програму "Право на владу" на телеканалі "1+1", і я приведу туди одного свідка, який дасть свідчення з приводу $30 тис., щоб вся країна знала, що це таке", - сказав він журналістам у Києві.

Пізніше в середу, перед проходженням поліграфа разом із заступником голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександром Дубінським (фракція "Слуга народу"), відповідаючи на запитання журналістів про те, чи приведе він свідка на телеефір, Арахамія сказав: "Ми плануємо. Але завтра буде попередня зустріч свідка з правоохоронними органами. Яку пораду вони дадуть. Тобто якщо буде порада в інтересах слідства не приводити, тоді, звісно, ми цього не зможемо зробити".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила кримінальне провадження за фактом можливого одержання хабара розміром $30 тисяч нинішніми народними депутатами.

За інформацією САП, у рамках розслідування кримінальної справи мають перевірити поширену в ЗМІ інформацію про те, що 11 народних обранців від партії "Слуга народу", які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по $30 тисяч неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об'єктів нерухомості на засіданні комітету.

Президент України Володимир Зеленський уже заявив, що пройти перевірку на поліграфі мають усі члени парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

За словами Арахамії, проходження детектора брехні буде добровільним і має показати готовність найвищого керівництва держави карати за корупцію навіть своїх однопартійців, за наявності для цього законних підстав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА