11:28 25.10.2019

Генсек НАТО виступить у Верховній Раді

2 хв читати
Генсек НАТО виступить у Верховній Раді

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту Північноатлантичної ради НАТО в Україну 30-31 жовтня виступить в українському парламенті, повідомив віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"У Північноатлантичної ради під час візиту буде дуже насичений порядок денний. Буде і зустріч із президентом Володимиром Зеленським, і виступ генерального секретаря НАТО в українському парламенті. Відбудеться також засідання комісії Україна-НАТО. Буде максимальна кількість зустрічей", - зазначив Кулеба.

За його словами, у рамках візиту відбудеться також засідання української комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції.

"У засіданні комісії візьме участь заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики і безпеки, посол Беттіна Каденбах", - сказав віце-прем'єр.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи планує Північноатлантична рада поїздку на Донбас, Кулеба відповів негативно, проте підтвердив, що відбудеться візит до Одеси.

"Цей візит - надзвичайно потужний сигнал підтримки України. Ми наполягали на тому, що він має відбутися. Ми дуже ретельно до нього готуємося, вже відшліфовуємо останні речі. Зайдуть чотири кораблі НАТО в порт Одеси під цю подію. В Одесі відбудеться серія брифінгів для Північноатлантичної ради про безпеку в Чорноморському регіоні, про російську агресію проти нашої держави", - наголосив віце-прем'єр.

Як повідомлялося, Північноатлантична рада відвідає Україну 30 і 31 жовтня 2019 року.

"Буде проведено сесію комісії Україна-НАТО за участю президента України. Реформи будуть у центрі уваги, а також безпекова ситуація в Україні – на сході, в незаконно окупованому Криму та Чорному морі", - сказав голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА