15:48 28.10.2019

"Євросолідарність" пропонує Верховній Раді ухвалити заяву про отримання Україною ПДЧ

2 хв читати
"Євросолідарність" пропонує Верховній Раді ухвалити заяву про отримання Україною ПДЧ

Фракція "Європейська солідарність" пропонує Верховній Раді підтримати напрацьований нею проект заяви про отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

Як повідомляється на офіційному сайті партії "Європейська солідарність" у понеділок, про це заявила співголова фракції Ірина Геращенко під час засідання погоджувальної ради фракцій і груп парламенту.

За її словами, нині на порядок денний ще більше виходить питання безпеки України, і воно має залишатися ключовим у переговорах у Мінську. "У цьому контексті очевидно, що сталий мир і надійна безпека можливі лише за умови, що Україна стане членом НАТО. Ми як парламент маємо зробити все для того, щоб Україна отримала членство в альянсі", - наголосила Геращенко.

Вона нагадала, що у 2008 році Бухарестський саміт вирішив, що Україна стане членом НАТО, хоча тоді й не було надано Плану дій щодо членства. Політик назвала це історичною помилкою, яка відтак призвела до агресії РФ спершу проти Грузії, а потім і проти України. "Сьогодні, на жаль, так само, коли наші партнери говорять, що ми вийдемо на новий спеціальний формат з країною-аспірантом, на мою думку і на глибоке переконання "Європейської солідарності", вони також роблять велику помилку", - зазначила співголова фракції.

"Ми з вами маємо наполягати на тому, що Україна зробила багато серйозних важливих кроків у сфері боротьби з корупцією, екології, дотримання стандартів НАТО у Збройних силах, для того, щоб ми не вимолювали отримання ПДЧ, а щоб НАТО підтвердило намір України отримати План дій щодо членства... І твердо показувати, що в Україні сьогодні існує єдність щодо вступу до Альянсу. Тим паче 54% українців підтримують цей шлях", - заявила парламентарій.

Геращенко зазначила, що фракція "ЄС" пропонує Верховній Раді ухвалити відповідну заяву і звернення, яке є особливо актуальним з огляду на майбутній візит до України Генерального секретаря НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА