16:17 28.10.2019

"Слуга народу" пропонує нардепам підписати звернення до американських конгресменів щодо полку "Азов"

2 хв читати
"Слуга народу" пропонує нардепам підписати звернення до американських конгресменів щодо полку "Азов"

У фракції "Слуга народу" ініціюють підписання звернення до Палати представників Конгресу США щодо окремого загону спеціального призначення "Азов".

"Цим листом ми, народні депутати України, представники різних політичних партій, звертаємося до вас, як до наших колег у Палаті представників Конгресу Сполучених Штатів Америки, хто поставив свої підписи під зверненням до державного секретаря США Майка Помпео від 16.10.2019 щодо "батальйону Азов", - йдеться в проекті звернення, розісланому фракціям Верховної Ради і яке має у своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

У тексті зазначено офіційну назву "батальйону Азов": окремий загін спеціального призначення "Азов" - військова частина 3057 Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України, а також наводиться історія підрозділу.

"У вашому листі, а також із відкритих джерел інформації, ми не знайшли будь-якої інформації, яка могла б служити підтвердженням причетності підрозділу "Азов" до терористичних актів у Новій Зеландії, або щодо вербування в лави підрозділу "Азов" американських громадян та інших тверджень, що містяться в згаданому листі державного секретаря США пана Помпео від 16 жовтня 2019 року", - наголошується в проекті звернення.

Крім того, зазначено, що нардепи мають намір звернутися до всіх правоохоронних органів і спецслужб України з проханням ретельного дослідження цих тверджень із подальшим оприлюдненням відповідних результатів.

"Спроби назвати однин з офіційних... підрозділів Національної гвардії України терористичною організацією, або "overseas violent white supremacist extremist group", лягають важким тягарем на нашу совість і з болем відгукуються в серцях українських військовослужбовців, ветеранів і добровольців, які брали участь у війні на Донбасі та продовжують захищати незалежність України від російської агресії. Ми закликаємо вас і всіх причетних посадових осіб Сполучених Штатів проявити стриманість і неупередженість у цьому питанні, і перед ухваленням будь-якого рішення провести більш ретельне розслідування", - наголошується в проекті звернення, запропонованому фракцією "Слуга народу".

Раніше в жовтні група з 40 членів Палати представників США на чолі з демократом Максом Роузом вимагали від держсекретаря Майкла Помпео пояснень, чому "деякі екстремістські формування", зокрема ОЗСП "Азов", не внесені до списку міжнародних терористичних організацій (FTO).

У відповідь на це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час зустрічі з главою місії США Крістіною Квін прокоментував офіційну позицію України щодо інформаційної кампанії з дискредитації підрозділу "Азов", відзначивши бойову ефективність спецпідрозділу, й заявив, що це "спланована гібридна спроба спровокувати кризу у відносинах із нашими союзниками, послабити позицію нашої держави у світі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА