20:25 28.10.2019

Джонсон погодився на продовження термінів Brexit до 31 січня, але хоче дострокових виборів, щоб вирішити питання з постійними перенесеннями строків Brexit

2 хв читати
Джонсон погодився на продовження термінів Brexit до 31 січня, але хоче дострокових виборів, щоб вирішити питання з постійними перенесеннями строків Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон дав офіційну згоду від імені Лондона на продовження термінів Brexit до 31 січня 2020 року, йдеться в листі голові Європейської ради Дональду Туску.

"Як вам добре відомо, я позбавлений волі (...) зробити що-небудь, окрім як підтвердити офіційну згоду Великої Британії на це продовження", - йдеться в листі, опублікованому в понеділок на сайті британського уряду.

Джонсон підкреслив, що, на його думку, таке рішення шкодить британській "демократії і нашим відносинам з друзями в Європі".

За його словами, він вважав за краще, щоб парламент якомога швидше схвалив угоду про Brexit, досягнуту британським урядом і Брюсселем.

"На жаль, у мене є серйозні побоювання, що цей парламент ніколи цього не зробить, поки у нього є можливість все відкласти. Тому я прагну до загальних виборів у грудні, щоб гарантувати обрання нового складу парламенту, який буде здатний вирішити питання відповідно до наших конституційних норм", - пише Джонсон.

Джонсон висловив надію на те, що незабаром ЄС і Велика Британія зможуть "залишити цей складний період позаду".

Лідери країн ЄС погодилися на прохання Великої Британії про перенесення крайнього терміну для Brexit з 31 жовтня на 31 січня 2020.

За словами Туска, йдеться про "гнучке" продовження Brexit. Воно має на увазі, що країна може вийти з ЄС і до 31 січня 2020 року в разі, якщо Джонсон швидко доб'ється угоди з парламентом з цього питання.

Раніше повідомлялося, що палата громад британського парламенту в понеділок проголосує за пропозицією Джонсона щодо проведення дострокових виборів 12 грудня.

Пропозиція Джонсона про дострокові вибори прозвучала після того, як минулого вівторка палата громад відкинула пропозицію уряду про завершення за три дні розгляду питання про ратифікацію угоди щодо Brexit. Це означає, що процес ратифікації в парламенті затягнеться і не гарантуватиме того, що Велика Британія змогла б, як це планувалося, вийти з ЄС до угоди 31 жовтня 2019 року.

У результаті Джонсон 20 жовтня під тиском з боку парламенту попросив у Брюсселя відстрочення терміну виходу Великої Британії з Євросоюзу до 31 січня 2020 року.

Раніше він запевняв, що "швидше помре в стічній канаві", ніж проситиме ЄС щодо перенесення Brexit.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА