10:34 29.10.2019

Богдан запевнив, що не займається будь-якими питаннями, пов'язаними з ПриватБанком

2 хв читати
Богдан запевнив, що не займається будь-якими питаннями, пов'язаними з ПриватБанком

 Керівник Офісу президента України Андрій Богдан запевнив, що не займається будь-якими питаннями, пов'язаними з ПриватБанком.

"Я - так, відмежувався від інформаційних потоків і не дотичний до прийняття будь-яких рішень щодо "Привату", - сказав він в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда".

На запитання, чи давно він спілкувався зі своїм колишнім клієнтом, бізнесменом Ігорем Коломойським, Богдан відповів, що з ним "іноді спілкується".

При цьому глава Офісу президента зазначив, що в нього з Коломойським "різні погляди на події, які відбуваються в парламенті, наприклад". "Деколи наші погляди співпадають. Але в будь-якому випадку, не Коломойський визначає політику України, а Володимир Зеленський", - наголосив Богдан.

Як повідомлялося, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив у його капітал понад 155 млрд грн. Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

Наприкінці лютого 2019 року Госпсуд Києва з другої спроби прийняв до розгляду позов Коломойського і Triantal, що володіли відповідно 41,6572% та 16,5748% акцій ПриватБанку, про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року. Під час слухань 9 квітня позивачі заявили клопотання про розширення переліку своїх вимог пунктом щодо повернення їм акцій ПриватБанку, і суд задовольнив це клопотання. Водночас суд відхилив клопотання Мінфіну, який просив залишити позовну заяву без розгляду. Тоді ж до списку відповідачів було додано Нацбанк України, НКЦПФР, ПриватБанк, а також зберігачів Укрексімбанк та "Солід Дніпро".

Суддя Господарського суду Києва Людмила Шкурдова 16 жовтня призупинила розгляд позову Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій до вирішення справи, яка розглядається в суді адміністративної юрисдикції на рівні апеляції про законність націоналізації банку.

Сторони провадять також численні інші судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях. Зокрема, 14 жовтня у другому спорі між ПриватБанком та екс-власниками в апеляційному суді Лондона перемогу здобув націоналізований банк. "Судді Апеляційного суду дійшли висновку, що банк має достатньо передумов для судового розгляду справи та отримання відшкодування сумою майже $3 млрд. Судовий указ про всесвітній арешт активів залишається чинним до рішення по суті", - прокоментував рішення Лондонського суду Мінфін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА