16:04 29.10.2019

У "Слузі народу" говорять, що їхній колега спеціально посилював напруження в ЗМІ навколо скандалу з корупцією у фінансовому комітеті

2 хв читати

Народні депутати з фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та Олександр Дубінський заявляють, що напруження в ЗМІ та соціальних мережах навколо скандалу про можливу корупцію у фінансовому комітеті парламенту провокував їхній колега з політсили.

"Так, ця людина цю інформацію поширювала в ЗМІ, переслідуючи якісь свої власні цілі всередині фракції", - сказав заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначив, що прецедент із поширенням інформації в ЗМІ та соцмережах про ситуацію з можливими корупційними діями членів фінансового комітету їхнім колегою - це внутрішня проблема політсили.

"Дивіться, є закрите внутрішнє розслідування, коли ми робимо і говоримо всім: "Давайте ми off-record (без преси - ІФ) проведемо розслідування", а потім хтось йде до ЗМІ, то це не дуже колегіально, я б так сказав", - заявив Арахамія в коментарі журналістам у вівторок.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила кримінальне провадження за фактом можливого одержання хабара розміром $30 тис. нинішніми народними депутатами.

За інформацією САП, у рамках розслідування кримінальної справи мають перевірити поширену в ЗМІ інформацію про те, що 11 народних обранців від партії "Слуга народу", які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по $30 тисяч неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об'єктів нерухомості на засіданні комітету.

Президент України Володимир Зеленський уже заявив, що пройти перевірку на поліграфі мають усі члени парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

23 жовтня поліграф пройшов заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський (фракція "Слуга народу"). 24 жовтня поліграф пройшли член комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк (фракція "Слуга народу"), голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і голова підкомітету з організації та оподаткування грального бізнесу Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Олег Марусяк (фракція "Слуга народу").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА