10:04 30.10.2019

Ізраїль припиняє роботу дипмісії в Україні та в усьому світі через дії свого Мінфіну

2 хв читати
Ізраїль припиняє роботу дипмісії в Україні та в усьому світі через дії свого Мінфіну

Дипломатичні установи Ізраїлю в Україні та в усьому світі припиняють свою роботу на знак протесту проти дій Міністерства фінансів Ізраїлю в липні поточного року та з огляду на проблеми з фінансуванням, що виникли внаслідок цього.

"Усі ізраїльські дипломатичні представництва у всьому світі закриваються", - написав посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон у своєму Twitter.

У повідомленні посольства Ізраїлю в Україні, оприлюдненому на їхній сторінці в соцмережі Facebook у середу вранці, йдеться: "Через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, які були узгоджені та підписані генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, та застосувати однобічну процедуру, яка змінює протокол, який був протягом кількох десятиліть, ми змушені закрити дипломатичну місію. Консульські послуги не надаватимуться, і ніхто не матиме права в'їхати до посольства/консульства".

Водночас на сайті посольства Ізраїлю в Україні відповідних попереджень про припинення роботи місії немає.

На сторінці консульства Ізраїлю в Торонто (Канада) в соцмережі Twitter також повідомляється про припинення роботи дипмісії та уточнюється, що в середу припиняють роботу всі консульства і посольства Ізраїлю в світі. "Наше консульство і всі ізраїльські дипломатичні місії у всьому світі будуть закриті завтра, в середу, 30 жовтня 2019 року, через трудовий спір із міністерством фінансів Ізраїлю", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в ніч на 30 жовтня.

На сторінці консульства Ізраїлю в Торонто у Facebook повідомляється, що дипмісія оголошує страйк, і наведено текст про припинення роботи, аналогічний оприлюдненому на сторінці посольства в Україні, але англійською мовою та івритом.

"Ізраїльські дипломати зобов'язані постійно намагатися посилити силу і стійкість Ізраїлю. На жаль, рішення Міністерства фінансів не залишає нам іншого вибору, як вдатися до вищезазначених заходів, оскільки життєвим інтересам держави Ізраїль завдано збитків. Ми сподіваємося, що ця криза буде вирішена якомога швидше", - йдеться в повідомленні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА