13:31 30.10.2019

Тимошенко і Бойко підтримали протестувальників проти ринку землі

2 хв читати
Тимошенко і Бойко підтримали протестувальників проти ринку землі

Співголова парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко та лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко підтримали представників Всеукраїнської аграрної ради, Асоціації тваринників України та партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", які зібралися на акцію протесту проти створення ринку сільськогосподарських земель у середу біля будівлі Верховної Ради.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", Бойко вийшов до протестувальників і зі сцени заявив, що його фракція підтримує аграріїв і не дозволить продати українську землю іноземцям. Також співголова "Опозиційної платформи - За життя" зазначив, що суспільству потрібно показати свою позицію щодо ринку землі, незважаючи на політичні уподобання.

Лідер фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко з трибуни парламенту також підтримала вимоги протестувальників про недопущення створення ринку землі та продаж української землі іноземцям. "Я хотіла б звернути вашу увагу на те, що тисячі аграріїв зараз стоять біля Верховної Ради. Вони хочуть сьогодні прийти на аграрний комітет і вони звертаються, стоячи тут біля стін, до вас. Вийдіть до них, послухайте їх, тому що вирішується доля України", - заявила лідер "Батьківщини".

За її словами, відкотити будь-які зміни можна, але тільки не продаж української землі великим корпораціям. Тимошенко вважає, що "парламент не може перетворитися в технічний орган, де люди натискатимуть на кнопки, не чуючи простих людей".

На мітингу лідер "Батьківщини" заявила, що їхня фракція звернеться до Конституційного Суду України з вимогою тлумачення тих статей Основного закону, які свідчать, що земля України належить народу.

"Якщо в Конституції це прописано, яке право має влада без згоди народу виставляти землю на розпродаж. Якщо ви це задумали, запитаєте тоді у людей", - наводить слова політика прес-служба партії. При цьому вона наголосила, що ключова вимога "Батьківщини" - спочатку провести референдум щодо земельного питання, потім ухвалювати відповідний закон.

Тимошенко і її команда запропонували план, який унеможливить розпродаж землі всупереч інтересам тих, хто на ній працює: потрібно безпосередньо звертатися до президента, проводити персональні зустрічі з депутатами аграрного комітету і від "Слуги народу", обраними в округах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА