20:56 30.10.2019

Орбан закликав не змішувати відносини Угорщини, України та Росії

2 хв читати
Орбан закликав не змішувати відносини Угорщини, України та Росії

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що відносини між Будапештом і Києвом не можна розглядати в контексті угорсько-російських відносин.

"Коли ЗМІ пишуть про відносини Угорщини та України, дуже часто чомусь вони пояснюють цю ситуацію в контексті російсько-угорському. Я думаю, що це неприйнятно. Наші відносини з Україною потрібно інтерпретувати в контексті угорсько-українських відносин. Я думаю, що це єдиний спосіб зрозуміти ситуацію", - заявив Орбан на прес-конференції після переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним.

За його словами, Угорщина у відносинах з Україною "висловлює свою позицію, враховуючи свої власні національні інтереси". "Тут змішування одного питання з іншим вводить нас в оману. Ми, угорська сторона, вирішуємо свої власні національні проблеми й боремося за свої власні національні інтереси", - наголосив Орбан.

Прем'єр Угорщини висловив сподівання на поліпшення відносин з Україною. "Це не перебільшення, якщо я скажу, що попередній уряд України проводив антиугорську політику, зараз нове керівництво, і ми сподіваємося на нові позитивні можливості", - зазначив він.

Він сподівається також, що в майбутньому Угорщина зможе налагодити позитивний діалог з Україною і вирішити питання з угорською меншиною в цій країні.

"Я оптимістично дивлюся в майбутнє, я сподіваюся, що зможемо зробити значний прогрес у наступні тижні та місяці, але тільки тоді, якщо ми зможемо наполягти на своїх інтересах", - додав Орбан.

У середу Угорщина наклала вето на спільну заяву послів НАТО щодо України, яку має затвердити Північноатлантична рада, що перебуває з візитом в Україні. Згідно з повідомленням угорського сайту Daily News Hungary, міністр закордонних справ Петер Сіярто під час Євразійського форуму в Будапешті заявив, що Угорщина "не готова жертвувати інтересами 150 тисяч етнічних угорців, які живуть на заході України, заради геополітичних інтересів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА