12:08 31.10.2019

"Північний потік-2" послаблює Європу та зміцнює Росію - Зеленський

2 хв читати
"Північний потік-2" послаблює Європу та зміцнює Росію - Зеленський

Введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2", чому відкрило шлях рішення влади Данії дозволити будівництво об'єкта на своїй території, зміцнює Росію та послаблює Європу, заявляє президент України Володимир Зеленський.

"Це питання не тільки енергетичної безпеки, це питання геополітичне, тому я вам скажу відверто, що це зміцнює Росію та послаблює Європу. Це моя точка зору, і не тільки моя, а й нашого уряду", - сказав Зеленський на прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у четвер у Києві після засідання Комісії Україна-НАТО.

Він продовжив: "Ми розуміли, що так може статися... Зі свого боку скажу, що і я особисто, і наш уряд були готові до такого рішення. Ми готові".

30 жовтня Данське енергетичне агентство (ДЕА) видало дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" у виключній економічній зоні країни. Магістраль пройде на південний схід від острова Борнгольм.

Регулятор обирав між двома маршрутами - протяжністю 147 км і 164 км. У результаті Данське енергетичне агентство (ДЕА) обрало найкоротший маршрут, оскільки він забезпечує найменший ризик і вплив на екологію.

Процес отримання заявки в данській юрисдикції тривав понад два роки - з квітня 2017 року. Наразі в останніх чотирьох юрисдикціях не лише отримані дозволи, а і практично побудовано трасу магістралі. На сьогодні вже укладено понад 2100 км двох ниток газопроводу.

Трубоукладення завершено у водах РФ, Фінляндії та Швеції, а також здебільшого - у водах Німеччини. Роботи на обох берегових ділянках наближаються до завершення, пише, у свою чергу, проектна компанія Nord Stream 2 AG.

За оцінкою глави "Газпрому" Олексія Міллера, на будівництво магістралі в данських водах концерну знадобиться 5 тижнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА