17:52 31.10.2019

У ЄС схвалюють розведення сил і техніки в Золотому й очікують від РФ активних кроків для виконання Мінських угод

2 хв читати
У ЄС схвалюють розведення сил і техніки в Золотому й очікують від РФ активних кроків для виконання Мінських угод

У Європейському Союзі схвалюють розведення сил і техніки в Золотому Луганської області й очікують, що Росія також зробить активні кроки для повного виконання Мінських угод.

Відповідну заяву зробила в четвер у Брюсселі прес-секретар верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні Майя Косьянчич.

"Ми схвалюємо прогрес, досягнутий у контексті Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил і техніки в Золотому, і вже зроблені практичні кроки. Якщо триваючі переговори приведуть до початку розведення в Петрівському, це буде ще однією позитивною подією", - заявила вона.

Прес-секретар наголосила, що Україна продемонструвала конструктивний підхід до просування в реалізації Мінських угод. "Ми також очікуємо, що Росія активно робитиме позитивні кроки і використовуватиме свій значний вплив на збройні формування, які вона підтримує, для повного виконання Мінських зобов'язань", - заявили в ЄС.

Косьянчич констатувала, що СММ ОБСЄ "залишається джерелом достовірної інформації про ситуацію на місцях і повинна мати безпечний, надійний, безумовний і безперешкодний доступ до всієї території України, зокрема для забезпечення належного моніторингу районів та їх околиць".

Як повідомлялося, 29 жовтня розведення сил і засобів розпочалося в н. п. Золотому. Крім того, цього дня на переговорах у Мінську вдалося узгодити дату розведення сил і засобів у Петрівському.

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 31 жовтня, заявив, що розведення сил і засобів від лінії зіткнення в районі населеного пункту Петрівського Донецької області має розпочатися 4 листопада.

"Ми зі свого боку розпочали розведення у Катеринівці (Золоте - ІФ). Якщо все буде безпечно у Петрівському протягом тижня - має бути сім днів тиші - то, мені здається, 4 листопада ми маємо розпочати розведення і у Петрівському", - сказав Зеленський на прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у четвер у Києві після засідання Комісії Україна-НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА