07:39 02.11.2019

У "Слузі народу" вважають, що зустріч в нормандському форматі або покаже його спроможність, або дасть підстави для зміни формату переговорів

2 хв читати
У "Слузі народу" вважають, що зустріч в нормандському форматі або покаже його спроможність, або дасть підстави для зміни формату переговорів

У фракції "Слуга народу" вважають, що зустріч лідерів держав нормандського формату або покаже його спроможність для припинення війни на Донбасі і відновлення територіальної цілісності України, або в разі його неспроможності стане підставою для зміни переговорної позиції України і формату переговорів.

"Я підтримую позицію про те, що Україні потрібно поміняти переговорну позицію. Але для цього спочатку потрібно закінчити зі старим форматом. Нам потрібні союзники. Не можна просто сказати, що нічого не було, наші попередники - це попередники, а ми інші люди", - сказав глава фракції Давид Арахамія в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

Він зазначив, що "із зовнішнім ворогом треба боротися колективно". "Колектив весь говорить, що хлопці, у вас є документ на виконання, ви його виконаєте, а вони нехай не виконають, після цього ми маємо повне право переформатувати рівень дискусії", - зазначив депутат.

Арахамія погодився, що "публічно недостатньо прозорий подальший стратегічний план" України в цьому питанні, і для цього була створена спеціальна комісія у Верховній Раді, "потрібно залучати експертів, дипломатів і працювати".

Глава фракції "Слуга народу" зазначив, що є ризик у розведенні сил на Донбасі, але керівництво України намагається цей ризик мінімізувати.

"Ризик - 1 км відведення. Протягом 15 хвилин під'їжджає піхота, протягом 40 хвилин - важка техніка. Якщо нічого не робити, можна просто сісти і як попередня влада п'ять років розповідати, який Путін поганий, як нам треба зміцнювати армію, як давайте йтимемо разом у НАТО, куди нас ще ніхто не запросив, і давайте просто сидіти і чекати. Наші виборці хочуть бачити конкретні кроки до миру. Вийде чи ні, на жаль, не тільки від нас, українців, залежить, але будемо пробувати", - пояснив він.

У свою чергу представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді, народний депутат фракції "Слуга народу" Ірина Верещук нагадала, що нормандський формат є механізмом контролю над виконанням Мінських угод згідно з резолюцією Ради безпеки ООН 2202 від 17 лютого 2015 року про схвалення Комплексу заходів з виконання Мінських угод.

"І якщо ми хочемо змінити цей нормандський формат, то ми звертаємося в ООН, проводимо голосування і міняємо. Але спочатку потрібно зустрітися в нормандському форматі, зафіксувати його неспроможність, приїхати тоді в ООН, якщо ми розраховуємо на міжнародну підтримку, потім можливо на війська ООН, на міжнародні санкції", - зазначила вона.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА