18:38 04.11.2019

Депутат від "Батьківщини" пропонує скасувати ухвалений ВР закон про анбандлінг

2 хв читати
Депутат від "Батьківщини" пропонує скасувати ухвалений ВР закон про анбандлінг

Народний депутат ВО "Батьківщина" Олексій Кучеренко зареєстрував проект постанови про скасування ухваленого 31 жовтня 2019 року закону "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу".

"Текст проекту закону, завізований відповідними посадовими особами та переданий на підпис голові Верховної Ради України, не відповідає тексту проекту закону, який було узгоджено на засіданні комітету і за який голосували народні депутати України під час ухвалення законопроекту №2239-1 у другому читанні та в цілому", - зазначено в пояснювальній записці до документа.

Водночас в оприлюднених матеріалах депутат не зазначає, які невідповідності в документі він виявив.

Як повідомлялося, Верховна Рада 341 голосом прийняла у другому читанні та в цілому законопроект №2239-1, необхідний для відокремлення від НАК "Нафтогаз України" діяльності з транспортування природного газу, сертифікації нового незалежного оператора газотранспортної системи (ГТС) і створення умов для укладення транзитного контракту з "Газпромом" за європейськими правилами.

Голова комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус під час представлення законопроекту до другого читання акцентував увагу на тому, що комітет напередодні схвалив основну поправку, згідно з якою приватизація, концесія, оренда ГТС, а також управління нею третіми сторонами (які не представляють державу) заборонені. Крім того, він наголосив, що, згідно з документом, компанія, яка управляє ГТС, має перебувати у 100-відсотковій власності держави.

Згідно з підготовленим до другого читання текстом законопроекту, рішення про участь в операторі ГТС інших осіб (крім держави або суб'єкта господарювання, 100% корпоративних прав якого належать державі) може затвердити лише Верховна Рада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА