15:18 05.11.2019

Третьякова анонсувала шість реформ у соціальній політиці України

2 хв читати
Третьякова анонсувала шість реформ у соціальній політиці України

Голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова ("Слуга народу") анонсувала шість пріоритетних реформ у соціальній політиці держави.

"Я хочу анонсувати шість реформ або проблем, які ми маємо вирішити у найближчі півтора-два роки. Перша - це проблема АТО/ООС, тих, хто брав участь у війні, та створення пакета соціального захисту для таких людей за стандартами НАТО. Ще одна тема - наша зайнятість. Ви знаєте, що готується трудовий кодекс, це тема для іншої розмови, але його ухвалення - це тільки складова частина, яка регулює трудові взаємовідносини. Питання зайнятості набагато ширше та включає також проблематику трудової міграції", - заявила Третьякова на прес-конференції у Києві у вівторок.

За її словами, вже готуються законопроекти, які створюють другий рівень пенсійного забезпечення, і найближчим часом буде проведено дискусію, яка саме пенсійна система має запрацювати в Україні.

"Четверта тема - це чесна компенсація за нанесення шкоди життю та здоров'ю. Маю констатувати, що за попередні роки ми не виробили механізму надання чесної компенсації. Більше того, ми вже увійшли в систему "Зеленої карти" і, згідно з її положеннями, якщо українець за кордоном унаслідок ДТП завдасть шкоди життю або здоров'ю, наприклад, італійця або англійця, то сума компенсації вимірюватиметься сотнями тисяч і мільйонами євро. У разі, якщо такий самий італієць або австрієць завдасть шкоди українському громадянину, то у цьому разі його відповідальність буде обмежена нашим законом і сумою у 250 тисяч гривень. Таким чином, перед нами виникла проблема дискримінації українців стосовно європейців. До речі, зрівнювання відповідальності передбачено Угодою про асоціацію України із ЄС", - стверджує голова комітету.

П'ятою реформою вона називає суб'єктивізацію домогосподарств. Третьякова посилається на голову фінансового комітету ВР Данила Гетьманцева, який має на увазі під цим терміном перехід від персонального до сімейного оподаткування.

"Шостою реформою ми маємо навести порядок у Фонді соціального страхування, подивитися, як його має бути модернізовано. Перший законопроект у цій реформі - №2275 ("Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації функціонування системи загальнообов'я

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА