16:54 05.11.2019

Дубінський приніс до САП факти на двох колег із "Слуги народу" в зв'язку з ситуацією навколо приватних майданчиків ProZorro і звернувся щодо листування Тищенка

2 хв читати
Дубінський приніс до САП факти на двох колег із "Слуги народу" в зв'язку з ситуацією навколо приватних майданчиків ProZorro і звернувся щодо листування Тищенка

Народний депутат України (фракція "Слуга народу"), член парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський приніс до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури факти про звернення до нього двох колег із фракції "з вимогою залишити високими комісійні для приватних майданчиків ProZorro, а також звернувся, щоб САП перевірила листування депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка з пранкером.

"Я надав факти, і вони підтверджуються стенограмою засідання комітету, що до мене зверталися два депутати від партії "Слуга народу" Заблоцький і Мовчан із вимогою залишити високими комісійні для приватних майданчиків ProZorro. Я вважаю, що це може мати в собі корупційну складову", - сказав він журналістам у вівторок перед будівлею САП.

Дубінський зазначив, що заяву у нього прийняв особисто керівник САП Назар Холодницький. Нардеп у вівторок дає свідчення в НАБУ і САП.

Депутат також повідомив, що звернувся до САП із вимогою перевірити факти, чи справді відбувалося листування його колеги з фракції Миколи Тищенка з пранкером, який видавав себе за генерального прокурора Руслана Рябошапку.

"Якщо пан Тищенко справді здійснював таку переписку і спілкувався з уявним генеральним прокурором Рябошапкою, і в нього є факти якоїсь незаконної діяльності в партії "Слуга народу", то він (Тищенко - ІФ) мав відповісти на запитання, які ставляться в зв'язку з цим листуванням", - зазначив він.

Дубінський сподівається, що цю інформацію вже у вівторок буде внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) і розпочато розслідування.

"Я сьогодні спілкувався з одним із депутатів фракції "Слуга народу", який підтвердив, що з паном Тищенко у мене була розмова, яка згадується в цьому листуванні. Я ці факти також сьогодні надам на допити. Я вважаю, що це взагалі питання державної безпеки, хто зміг "клонувати" номер генпрокурора і спілкуватися від його імені, і чи є це листування справжнім", - наголосив депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА