17:22 06.11.2019

Трамп подякував Волкеру за його показання Конгресу

2 хв читати
Трамп подякував Волкеру за його показання Конгресу

Президент США Дональд Трамп у середу похвалив екс-спецпредставника США в Україні Курта Волкера за його показання, які він дав конгресменам у рамках процедури імпічменту.

"Дякую Курту Волкеру, який заявив у своїх нещодавно опублікованих свідченнях Конгресу: "Ви запитували, які розмови я вів про "послугу за послугу" тощо. Ніяких, тому що я не знав, що існувала "послуга за послугу", - написав Трамп.

Ситуацію з розслідуванням в рамках процедури імпічменту Трамп назвав полюванням на відьом. Раніше президент називав полюванням на відьом розслідування про можливе втручання Росії у вибори в США.

Комітети палати представників США під час розслідування намагаються з'ясувати, чи була домовленість між Вашингтоном і Києвом організувати візит президента України Володимира Зеленського в Білий дім в обмін на розслідування стосовно одного з імовірних конкурентів Трампа на виборах Джо Байдена та його сина. Цю умову конгресмени у своєму розслідуванні називають "послуга за послугу".

Напередодні конгресмени оприлюднили стенограму свідчень Волкера, а також постпреда США в ЄС Гордона Сондланда.

"Відповідь на це запитання - ні ... ніякого взаємозв'язку немає", - сказав Волкер, згідно зі стенограмою показань, відповідаючи на запитання: "Трамп коли-небудь відмовляв у зустрічі з президентом Зеленським ... доки українці не зобов'яжуться розслідувати обвинувачення, ... пов'язані з виборами 2016 року?"

У свою чергу постпред США в ЄС Гордон Сондланд під час надання свідчень у Конгресі заявив, що умовою для зустрічі президента Дональда Трампа з українським керівництвом було розслідування стосовно екс-віце-президента США Джо Байдена та його сина. За його словами, затримка американської допомоги Україні також мала стосунок до розслідування.

"Якщо ви маєте на увазі, що (це) ті умови, які мали би бути виконані до зустрічі, то таким було моє розуміння", - сказав він, згідно зі стенограмою показань.

У Білому домі після цього заявили, що стенограми допитів Сондланда і Волкера не доводять провину Трампа.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА