18:05 06.11.2019

Понад половина американців вважає, що Трамп переобереться на другий термін - опитування

2 хв читати
Понад половина американців вважає, що Трамп переобереться на другий термін - опитування

Понад половина американських виборців вважає можливим переобрання на посаду нинішнього президента США Дональда Трампа за підсумками виборів 2020 року, свідчать результати опитування видання Politico.

Згідно з опублікованими в середу даними цього опитування, 56% респондентів вважають, що Трамп переобереться на другий термін. Ще 34% дотримуються протилежної думки. Близько 10% не визначилися з відповіддю.

Крім того, майже 90% опитаних американців заявили, що мають намір узяти участь у виборах президента 2020 року.

Тим часом, за результатами опитування, наразі діяльність Трампа на посаді президента схвалює 41% опитаних. Негативно оцінюють роботу нинішнього американського лідера 55% американців. Решта утрималися від відповіді.

Опитування проводилося 1-3 листопада. В ньому взяли участь майже 2 тис. американських виборців.

Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо телефонної розмови Трампа з Зеленським. Причиною стали публікації ЗМІ, в яких із посиланнями на інформатора зазначалося, що Трамп нібито чинив тиск на Зеленського, домагаючись початку розслідування діяльності в Україні одного з основних кандидатів у президенти США від Демократичної партії Джо Байдена та його сина Гантера.

Демократи з трьох комітетів у Палаті представників США 24 вересня ініціювали процедуру імпічменту Трампа.

Комітети Палати представників під час розслідування намагаються з'ясувати, чи була домовленість між Вашингтоном і Києвом організувати візит президента України Володимира Зеленського в Білий дім в обмін на розслідування стосовно одного з імовірних конкурентів Трампа на виборах Джо Байдена та його сина. Цю умову конгресмени у своєму розслідуванні називають "послуга за послугу".

У понеділок комітети опублікували перші стенограми, пов'язані з процедурою імпічменту. Так, було оприлюднено свідчення колишнього радника держдепартаменту США Майкла Маккінлі, який пішов у відставку в жовтні, та колишнього посла США в Україні Марі Йованович. Бесіди з чиновниками відбувалися за зачиненими дверима.

Напередодні конгресмени оприлюднили стенограму свідчень колишнього спецпредставника США в Україні Курта Волкера, а також постпреда США в ЄС Гордона Сондланда.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА