18:12 06.11.2019

Джонсон заявив, що його основний конкурент на виборах Корбін є прибічником Путіна

2 хв читати
Джонсон заявив, що його основний конкурент на виборах Корбін є прибічником Путіна

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон у середу заявив, що лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін у ситуації з отруєнням у Солсбері виступав на підтримку президента Росії Володимира Путіна.

"Будьте з нами і з урядом, який вірить, що Велика Британія має стояти з гордо піднесеною головою. Або ж ідіть із Джеремі Корбіном і Лейбористською партією, які стали на бік Путіна, коли Росія організувала отруєння на вулицях Солсбері", - заявив Джонсон, виступаючи перед своєю резиденцією на Даунінг-стрит.

Джонсон запевнив, що якщо виборці стануть на бік його партії, то Brexit буде реалізовано, а в разі перемоги лейбористів 2020 рік нагадуватиме "шоу жахів".

Перед цим Джонсон опублікував колонку в газеті The Daily Telegraph, в якій провів паралель між лейбористами та Йосипом Сталіним.

"Вони прикидалися, що їхня ненависть спрямована лише на конкретних мільярдерів. Водночас вони вказують пальцем на людей із таким задоволенням і мстивістю, якої не було, відколи Сталін переслідував "кулаків", - написав Джонсон.

Так Джонсон розкритикував лейбористів під керівництвом Корбіна за прагнення підвищити податки у Великій Британії. За його словами, партія Корбіна ненавидить "прагнення заробити" і в разі приходу до влади зруйнує "основу процвітання" Великої Британії - бізнес.

У статті Джонсон, говорячи про Brexit, порівняв Велику Британію із "зеленим суперкаром, який застряг у заторі". Джонсон наголосив, що не хоче дострокових виборів, які за його наполяганням відбудуться 12 грудня, але Велика Британія не має вибору, оскільки країні потрібен парламент, який не блокуватиме угоду щодо Brexit.

У Великій Британії в середу розпочинається передвиборна кампанія перед виборами 12 грудня. Джонсон сподівається, що новий склад парламенту дасть йому змогу довести до кінця Brexit.

4 березня 2018 року Сергія та Юлію Скрипалів виявили непритомними в Солсбері. Згодом британські слідчі дійшли висновку, що Скрипалі постраждали від нервово-паралітичної отруйної речовини, названої "Новачок" (А-234).

Консерватор Тереза Мей, яка обіймала тоді посаду прем'єр-міністра, одразу звинуватила в події Росію, водночас Корбін зайняв обережнішу позицію, закликаючи "не бігти поперед фактів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА