16:07 07.11.2019

Вплив олігархів є проблемою в Україні - Тейлор

2 хв читати
Вплив олігархів є проблемою в Україні - Тейлор

Вплив олігархів, які можуть бути залучені в корупцію в Україні, є проблемою, сказав тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час закритих слухань перед кількома комітетами Палати представників.

"Це велика проблема на сьогодні. І це особливо велика проблема на сьогодні з новою владою... Вплив одного певного олігарха на пана Зеленського викликає особливе занепокоєння, ця людина - Коломойський, і його вплив зростає", - наведено в оприлюдненій у середу стенограмі висловлювання Тейлора.

За словами посла, він неодноразово висловлював своє занепокоєння із цього приводу в розмовах із президентом України Володимиром Зеленським та його командою, кажучи при цьому: "Знаєте, пане президенте, Коломойського не було обрано. Вас було обрано, а він, пан Коломойський, збільшує вплив у вашому уряді, що може призвести до вашого падіння".

Під час слухань Тейлор також розповів про те, що знає про розслідування стосовно екс-президента України Петра Порошенка, пояснивши, що саме він почув під час зустрічі з колишнім спеціальним представником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером і помічником Зеленського Андрієм Єрмаком 14 вересня. "Під час тієї вечері пан Єрмак і пан Новіков (позаштатний радник Зеленського - ІФ) узяли свої мобільні телефони і показали фото своїх родичів - один був братом, а інший - двоюрідним братом, - які були вбиті або поранені на сході. Вони показали це Курту і мені і сказали, що Порошенко відповідальний за це. Це був глибокий гнів на Порошенка, на емоційному рівні", - пояснив Волкер.

Раніше було оприлюднено інші стенограми, пов'язані з процедурою імпічменту президента США Дональда Трампа. Так, було опубліковано свідчення колишнього радника держдепартаменту США Майкла Маккінлі, що пішов у відставку в жовтні, та колишнього посла США в Україні Марі Йованович. Розмови з чиновниками відбувалися за зачиненими дверима.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА