18:53 07.11.2019

Зеленський: "Нормандський формат" спрямований на оновлення діалогу, а будь-які досягнуті домовленості потім обговорюватимуться з українським суспільством

1 хв читати
Зеленський: "Нормандський формат" спрямований на оновлення діалогу, а будь-які досягнуті домовленості потім обговорюватимуться з українським суспільством

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що зустріч у "нормандському форматі" буде спрямована на оновлення діалогу з врегулювання конфлікту на Донбасі, а будь-які досягнуті домовленості потім обговорюватимуться з українським суспільством.

"Ви знаєте, що ми довго йшли до того, щоб відновити "нормандський формат". З 2016 року цих зустрічей не було, це пройшло вже 3,5 року, скільки людей, давайте порахуємо, загинуло за цей час. Тому "нормандський формат" спрямований на те, щоб оновити діалог, який може нас наблизити до повного припинення війни і повернення наших територій, і найголовніше - повернення наших полонених", - сказав він в інтерв'ю "Відверто з президентом" за кермом автомобіля Tesla, яке розмістив Офіс президента на сторінках у соцмережах у четвер.

"А який далі план дій? Як далі буде і в яких містах, містечках або місцях буде розведення, який формат далі обміну наших людей буде, в які терміни? Який формат може бути для місцевих виборів? Усі ці питання треба один одному задавати і вирішувати на "нормандській зустрічі". Але проговорювати це, а потім вже приходити до нашого суспільства і казати: ось такі є рішення, давайте їх обговоримо. Ніяких секретів від суспільства із цього приводу не буде, тому що ця тема дуже чутлива", - зазначив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА