20:15 07.11.2019

Зеленський: Бюджет на армію збільшено на 16%, є плани побудувати наступного року 4 тис. км доріг, 100 шкіл, дитсадків і реконструювати 100 стадіонів

2 хв читати
Зеленський: Бюджет на армію збільшено на 16%, є плани побудувати наступного року 4 тис. км доріг, 100 шкіл, дитсадків і реконструювати 100 стадіонів

Президент України Володимир Зеленський розповів про деякі пріоритетні напрями фінансування, закладені до державного бюджету України на 2020 рік.

"Ніколи ще не було такого великого бюджету Міністерства оборони. На армію бюджет збільшився на 16%, ми пишаємося цим, підтримуємо наших військових", - сказав в інтерв'ю "Відверто з президентом" за кермом автомобіля Tesla, розміщеному Офісом президента на сторінках у соцмережах у четвер.

Зеленський повідомив, що нині амбітна пропозиція від Міністерства інфраструктури - побудувати близько 4 тис. км доріг наступного року. "Враховуючи, що дуже багато коштів кудись йшло, будівництво збільшиться десь на 60%. І це буде по всій країні. Люди побачать, побачать, що готується проект запорізького мосту. Декілька мостів буде побудовано наступного року", - зазначив він.

Президент нагадав, що нещодавно відкрита після реконструкції траса Маріуполь-Запоріжжя була побудована за три місяці. "70 із 200 км цієї траси будували майже три роки. Ми побудували за три місяці 130 км. Дорога європейського рівня, всі задоволені. Зараз окружна дорога в Дніпрі починає будуватися, обговорюється окружна Києва, і ще декілька доріг. Але ми розуміємо, що взимку ми не можемо будувати. Тому у нас велике будівництво розпочинається з 1 березня. Зараз будемо готуватись. Дорожній фонд ми збільшили у бюджеті на 40%, плюс ще гроші є від міжнародних організацій", - розповів він.

Зеленський також зазначив, що поставлено завдання побудувати там, де їх немає, або реконструювати 100 шкіл, і запущено 100, "узяли ми таку цифру", автобусів до цих шкіл, тому що багато з цих шкіл розташовані в сільській місцевості і в поганому стані.

"Тобто ми будуємо одразу школу, дорогу до цієї школи і автобус, який везе цих школярів. Ще буде побудовано 100 садків по всій країні. Також буде реконструкція 100 стадіонів", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА