12:50 08.11.2019

В Україні розробили законопроект про підтримку незаконно утримуваних Росією українців

2 хв читати

Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України спільно з правозахисними організаціями розробили законопроект, який урегулює правовий статус і гарантії соціального захисту осіб, незаконно затриманих окупаційною владою у Криму, на Донбасі та на території РФ.

"Законопроект визначає, яку державну підтримку може бути надано таким особам: щорічну грошову допомогу їхнім родинам на час позбавлення волі, одноразову грошову допомогу після звільнення, безкоштовну медичну допомогу, психологічні послуги, відшкодування правової допомоги, сприяння працевлаштуванню після звільнення, освіту для дітей і багато інших видів підтримки", - сказала голова правління організації "Zmina. Центр прав людини" Тетяна Печончик на прес-брифінгу "Результати круглого столу в парламенті "Правозахисний порядок денний для парламенту" у Києві у п'ятницю.

За її словами, законопроект визначає три категорії осіб, яким держава може надавати такий захист: особи, позбавлені волі за політичними мотивами на території окупованих Криму, Донбасу і в РФ (щонайменше 87 осіб), цивільні заручники на Донбасі внаслідок російської збройної агресії , які перебувають у полоні (120 осіб) і військовополонені (28 осіб).

"У нас є багато людей, які перебувають у полоні, бранці Кремля, люди, які вже звільнилися. Але, на жаль, за всі ці роки на державному рівні не було встановлено, яку підтримку від держави можуть отримувати такі особи", - пояснила Печончик.

Вона також додала, що цей документ матиме універсальний характер, тобто його дія поширюватиметься не лише на тих, хто нині перебуває в місцях несвободи внаслідок політично вмотивованого переслідування, а й на вже звільнених осіб, кількість яких становить 5 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА