15:56 08.11.2019

У "Голосі" заявляють, що Україна має вийти з Мінських угод і зосередитися на державних інтересах

2 хв читати
У "Голосі" заявляють, що Україна має вийти з Мінських угод і зосередитися на державних інтересах

Партія "Голос" виступає за вихід України з Мінських угод, щоб зібрати сили та спланувати мир на своїх умовах, ідеться в заяві партії, оприлюдненій у п'ятницю.

"Ми вважаємо, що єдиний ефективний шлях для України сьогодні — це вийти з Мінських угод і заморозити ситуацію до посилення власних позицій. Ми боремося на два фронти — з Росією на зовнішньому фронті, з корупцією, слабкою економікою та неефективністю державних інституцій на внутрішньому. Поки що повернути Крим та Донбас на умовах, прийнятних для України, неможливо", - йдеться в заяві партії.

У партії наголошують, що Росія сьогодні не готова до конструктивної розмови та продовжує політику, розпочату в 2014 році.

"Саме тому час визнати реальність і вийти з Мінських угод. При цьому не відходити ні на крок назад: ані на військовому, ані на дипломатичному фронтах. Україна має перегрупуватись і зібрати сили, щоб повернути втрачені території та людей, які стали заручниками агресора. Повернути в тому числі ментально", - зазначено в заяві.

Водночас у "Голосі" зазначили, що війна з Росією не має ні військового, ні дипломатичного розв’язання сьогодні. "Але ми повинні посилювати військову здатність України та бути готовими переважити на свою користь силове протистояння, якщо раптом воно станеться завтра. (...) А щодо санкцій — не треба розповідати нам про їх втрату. Саме виконання Мінських угод веде до їх зняття. Ми втратимо і санкції, і суверенітет", - зазначається в тексті.

У політичній силі також додали, що хоч би який шлях було обрано для повернення своїх територій і людей, "Україна повинна накачати також економічні м'язи", оскільки попереду дуже багато складної роботи з відновлення.

"Україна має вийти з Мінських угод і зосередитися на державних інтересах: зупинитися, навести лад, зібрати сили та спланувати мир на своїх умовах. І реалізувати цей план із сильної позиції — тоді, коли для цього з’являться реальні можливості", - підсумували в партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА