16:06 08.11.2019

Зеленський ліквідував утворену в 2015 році комісію з ОПК та скасував призначення її головою заарештованого судом Бровченка, доручив утворити нову

2 хв читати
Зеленський ліквідував утворену в 2015 році комісію з ОПК та скасував призначення її головою заарештованого судом Бровченка, доручив утворити нову

 Президент України Володимир Зеленський ліквідував Міжвідомчу комісію з питань оборонно-промислового комплексу, яку було утворено згідно з рішенням Ради нацбезпеки і оборони, введеним у дію відповідним указом президента в травні 2015 року.

Відповідний указ про введення в дію рішення РНБО від 2 листопада 2019 року Зеленський підписав у п'ятницю, повідомляється на офіційному сайті глави держави.

У цьому рішенні також доручено Кабінету Міністрів України у двотижневий термін в установленому порядку вирішити питання щодо утворення міжвідомчої комісії з питань оборонно-промислового комплексу.

Цим указом від 8 листопада Зеленський також скасував укази попереднього президента Петра Порошенка від 12 червня 2015 року та від 1 березня 2018 року про міжвідомчу комісію з питань ОПК.

Перший указ передбачав, що голову комісії призначає президент за поданням секретаря РНБО, а його заступником є заступник міністра оборони України, що відповідає за питання військово-технічної політики.

Згідно з другим указом головою комісії було призначено в березні 2018 року тодішнього заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрія Бровченка замість екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Як повідомлялося, 23 жовтня Шевченківський районний суд Києва заарештував на два місяці з правом внесення застави в 3,4 млн грн колишнього заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Бровченка, підозрюваного в здійсненні держзради.

Бровченка затримали в аеропорту "Бориспіль" 22 жовтня працівники контррозвідки СБУ. Його підозрюють у державній зраді та завданні масштабної шкоди обороноздатності України (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України). Бровченко обіймав посаду заступника міністра економічного розвитку і торгівлі з липня 2016 року до вересня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА