19:00 09.11.2019

РФ укотре використала Інтерпол для політичних переслідувань українців

1 хв читати
РФ укотре використала Інтерпол для політичних переслідувань українців

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Російська Федерація вкотре використала Інтерпол для політичних переслідувань українців, повідомила прес-служба МВС.

За його словами, РФ порушила статті 2 і 3 статуту Інтерполу, що забороняють необґрунтоване переслідування, а також втручання в справи військового, політичного, релігійного і расового характеру.

"РФ обвинувачує нашого громадянина в тому, що він нібито в 1994-2000 роках брав участь у складі озброєного формування в бойових зіткненнях з федеральними силами на території Чечні. В результаті цього загинули і важко травмовані кілька російських військовослужбовців", - зазначив Аваков, коментуючи затримання польськими органами на прикордонному пункті Ягодин-Дорогуськ громадянина України Ігоря Мазура.

Міністр підкреслив, що підставою для затримання стало опубліковане РФ в інформаційній системі Інтерполу орієнтування про розшук Мазура з метою його арешту і подальшої екстрадиції до Росії.

Аваков зазначив, що МВС України "негайно привернуло увагу Генерального секретаріату Інтерполу про чергову спробу РФ неправомірно використовувати канали та інструменти Інтерполу для політично мотивованих переслідувань громадян України, а також компетентних органів Польської Республіки до факту грубого порушення росіянами статуту і правил Інтерполу, а також інших норм міжнародного законодавства".

"МВС сподівається на швидкий, об'єктивний і законний розгляд ними цієї справи, яка повністю сфабрикована на догоду Кремлю", - зазначив Аваков.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА