15:53 10.11.2019

Віце-спікер Ради Кондратюк дякує віце-маршалці Сейму Польщі Госевській за підтримку у справі Мазура

2 хв читати
Віце-спікер Ради Кондратюк дякує віце-маршалці Сейму Польщі Госевській за підтримку у справі Мазура

Заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк подякувала віце-маршалці Сейму Польщі Малгожаті Госевській (Małgorzata Maria Gosiewska) за увагу до справи про затримання українського добровольця, ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура.

"Дозвольте висловити Вам свою щиру вдячність за уважне ставлення до долі громадянина України Ігоря Мазура, затриманого 9 листопада ц. р. на польському кордоні. Ви були однією з перших офіційних осіб Польщі, що виступили з важливою інформацією", - йдеться в офіційному листі Кондратюк від 10 листопада на ім'я Госевської, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Віце-спікер ВР відзначає, що виступ Госевської "повернув Україні спокій і впевненість, що польська влада чесно і неупереджено поставиться до питання повернення нашого громадянина в Україну".

"Щиро сподіваємося, що саме таким буде і рішення польського суду, який не піддасться на маніпуляції та провокації з боку Російської Федерації", - додала Контратюк у своєму листі.

Окремим листом віце-спікер звернулася до віце-спікера Сейму Польщі Ришарда Терлецького і польської влади з проханням уважно поставитися до справи про затримання Мазура.

Як повідомлялося, в суботу в Польщі затримали добровольця, ветерана війни на Донбасі, одного з засновників "Руху опору капітуляції" Ігоря Мазура, відомого під позивним "Тополя". Пізніше до нього пропустили українського консула.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що РФ укотре використала Інтерпол для політичних переслідувань українців.

У Києві під польським консульством проходить акція проти затримання Мазура, відомого під позивним "Тополя"

Віце-спікер польського Сейму Малгожата Госевська (Małgorzata Maria Gosiewska) заявила, що Польща не передаватиме Мазура Російській Федерації, але доведеться пройти за стандартною процедурою через розгляд ордера Інтерполу в суді 12 листопада.

Український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що засідання суду з обрання Мазуру запобіжного заходу відбудеться в Польщі в неділю, 10 листопада. Офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що на засіданні суду будуть присутні адвокат, консул і перекладач, а українська сторона вже виробила стратегію захисту. За словами дипломата, засідання суду в Любліні розпочнеться вже о 16:00 за місцевим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА