10:33 11.11.2019

Питання введення ринку землі має бути винесено на референдум - депутат від "ОПЗЖ"

2 хв читати
Питання введення ринку землі має бути винесено на референдум - депутат від "ОПЗЖ"

Питання про відкритий ринок землі необхідно вирішувати на референдумі, вважає народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" (ОПЗЖ) Тетяна Плачкова.

"Чи потрібен в Україні ринок сільгоспземель слід запитати у людей шляхом референдуму! Тим більше що народовладдя через проведення всеукраїнських референдумів було однією з ключових обіцянок президента", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Представниця "ОПЗЖ" наполягає, що земельна реформа може бути ефективною лише в разі, якщо земля належатиме громадянам України, громадам і державі.

"Для цього має бути завершено розмежування земель державної та комунальної власності та врегульовано питання її професійної оцінки і вартості. А ще - законодавчо встановлені жорсткі запобіжники проти рейдерства, аби захистити інтереси реального власника - українського селянина, фермера та інтереси нашої країни. Вихід на відкритий ринок без урахування всіх цих позицій означатиме лише одне - земельна реформа стане масштабною земельною аферою", - наголосила вона.

Як повідомлялося, 18 жовтня парламентський комітет з питань аграрної та земельної політики на засіданні в п'ятницю рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення". Юлія Тимошенко, лідерка партії "Батьківщина", заявила, що рішення комітету є нелегітимним. Вона звинуватила комітет у проведенні таємного засідання без повідомлення представникам інших фракцій.

Альтернативний урядовому законопроект №2178-10 зареєструвала група депутатів із фракції "Слуга народу" 10 жовтня. Він передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на відчуження земель сільгосппризначення всіх форм власності. Згідно із законопроектом, купувати такі землі можуть громадяни та юрособи України, територіальні громади, держава. Водночас згідно з документом пропонується позбавити права на купівлю землі фіз- та юросіб, іноземні держави, які потрапляють під дію закону про санкції.

Крім того, законопроект передбачає заборону на купівлю сільгоспземель юрособами, бенефіціарами яких є іноземці, іноземні держави та особи без громадянства до 1 січня 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА