12:55 11.11.2019

Тимошенко виступає за зняття з розгляду законопроекту про створення ринку землі

2 хв читати
Тимошенко виступає за зняття з розгляду законопроекту про створення ринку землі

Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко на засіданні погоджувальної ради вимагала зняти з розгляду парламенту проект закону України №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" і поставити на голосування внесення до порядку денного питання щодо продовження.

"Ми вимагаємо від імені аграріїв і громадян України, де 75% громадян не підтримують продажу землі і 81% проти продажу землі іноземцям, зняти ці законопроекти з розгляду, поставити наразі це питання на публічне голосування і проголосувати мораторій на продаж землі на один рік. Я прошу поставити це питання на голосування наразі. Для цього і збирається погоджувальна рада, щоб ми тут ухвалювали рішення, а не люди, які під стінами парламенту і офісу президента", - заявила Тимошенко.

Вона також згадала про акції протестів у 13 областях, які організувала Всеукраїнська аграрна рада, внаслідок яких автомобільні дороги блокували противники створення ринку сільськогосподарських земель.

З аналогічними вимогами також виступили співголова фракції "Опозиційна платформа "За життя" Юрій Бойко та співголова депутатської групи "За майбутнє" Віктор Бондар. Ірина Геращенко з фракції "Європейська солідарність" заявила, що її фракція підтримувати законопроект №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" не буде.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков виконав вимоги щодо питання про зняття з порядку денного цього законодавчого акту, пропозицію щодо мораторію на продаж землі на голосування не виносили, оскільки профільний аграрний комітет не рекомендував її до розгляду.

За результатами голосування голів фракцій, у якому враховується кількість депутатів-членів, пропозицію Тимошенка, Бойка та Бондаря було відхилено, а значить, проект закону №2178-10 залишається на порядку денному. Його розгляд планується у вівторок, 12 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА