16:11 11.11.2019

Українці найбільше довіряють ЗСУ, волонтерам і Зеленському - опитування

2 хв читати
Українці найбільше довіряють ЗСУ, волонтерам і Зеленському - опитування

Рівень довіри до президента України Володимира Зеленського серед опитаного населення країни становить 68%, а до Збройних сил України - 70%, свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 1 по 7 листопада 2019 року.

Згідно з оприлюдненими в понеділок результатами дослідження, найбільше українці довіряють ЗСУ (70% опитаних), волонтерським організаціям (70%), президенту України (68%), церкві (65%), Державній службі з надзвичайних ситуацій (63%), добровільним батальйонам (62%), Національній гвардії України (58%), Державній прикордонній службі (57,5%), ЗМІ України (54%), громадським організаціям (51%).

Недовіру українці частіше висловлюють ЗМІ Росії (не довіряють їм 80% опитаних), судовій системі (73%), чиновникам (68,5%), місцевим судам (68%), політичним партіям (66%), комерційним банкам (66%), прокуратурі (63%), Верховному Суду (62%), Конституційному суду України (58%), Антикорупційному суду (57%), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (56%), Національному антикорупційному бюро України (56%), Національному агентству з питань запобігання корупції (56%), Національному банку України (52%).

Також, оцінюючи рівень довіри до політиків і громадських діячів, тільки до трьох із тих, чиє ім'я було представлено в опитувальнику, довіра висловлюється частіше, ніж недовіра президенту України Володимиру Зеленському (йому довіряють 68% опитаних, не довіряють - 24%), голові Верховної Ради Дмитру Разумкову (відповідно 52% і 31%) і українському кінорежисеру Олегу Сенцову (відповідно 36% і 29%).

Значна частина респондентів висловлює довіру народному депутату та лідеру партії "Голос" Святославу Вакарчуку (37%, не довіряють 48%) і прем'єр-міністру України Олексію Гончаруку (34%, не довіряють 36,5%).

Водночас недовіра частіше висловлюється п'ятому президенту України Петру Порошенку (79%), голові політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку (75%), лідеру фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко (70%), міністру внутрішніх справ Арсену Авакову (69%), співголові фракції "ОПЗЖ" Юрію Бойку (68%).

Крім того, найчастіше громадяни України вважають, що нинішня влада краща, ніж попередня, проте частка згодних із цим порівняно з жовтнем знизилася з 48% до 43%.

З 27% до 30% зросла частка тих, хто вважає, що нині влада нічим суттєво не відрізняється від попередньої, з 8% до 12% - тих, хто вважає, що вона гірша за попередню.

Під час дослідження було опитано 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками.

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова з квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА