16:59 11.11.2019

Серед іноземних лідерів опитані українці найкраще ставляться до Лукашенка, а найгірше - до Путіна

2 хв читати

71% опитаних українців негативно ставляться до президента Росії Володимира Путіна, свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з даними дослідження, серед лідерів інших країн українці найкраще ставляться до президента Білорусі Олександра Лукашенка (66% - позитивно і 15% - негативно), а найгірше - до президента Росії Володимира Путіна (71% - негативно, 17% - позитивно, 12% - не змогли висловити думку).

На друге місце за рівнем позитивного сприйняття українці поставили канцлера Німеччини Ангелу Меркель (позитивно - 60%, негативно - 17%). До президента Польщі Анджея Дуди позитивно ставляться 48%, негативно - 9%, президента Франції Еммануеля Макрона позитивно - 39%, негативно - 17%, прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо позитивно - 38%, негативно - 6%, прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона позитивно - 33%, негативно - 11%, президента США Дональда Трампа позитивно - 30%, негативно - 42%, президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана позитивно - 28%, негативно - 20%.

Також відзначаються певні відмінності в регіональному розрізі. Зокрема, на півдні та сході України краще ставляться до Лукашенка, Ердогана та Путіна, на заході - до Дуди, Трюдо і Трампа. Серед старшого покоління найбільший рівень підтримки має Лукашенко, а серед молодших вікових категорій - Макрон, Джонсон і Трамп.

Найбільша кількість прихильників Лукашенка й Путіна - серед найменш забезпечених опитаних, а найбільша кількість прихильників Дуди, Макрона, Трюдо, Джонсона і Трампа - серед найбільш забезпечених опитаних.

У розрізі прихильників різних політичних сил президенти Білорусі, Росії та Туреччини є явними фаворитами серед прихильників партії "Опозиційна платформа - За життя". Зате західні лідери мають більшу підтримку серед прихильників партій "Європейська солідарність" і "Голос". Також Лукашенко і Путін є явними лідерами підтримки серед тих, хто відчуває жаль через розпад Радянського Союзу.

Соцопитування свідчить, що за останні більше ніж півроку практично не змінилося ставлення до Меркель, Путіна, Лукашенка, Макрона, тоді як ставлення до Дуди покращилося, а до Трампа й Ердогана - погіршилося.

Опитування проводилося у вигляді особистого формалізованого інтерв'ю з 29 жовтня по 4 листопада 2019 року серед населення віком від 18 років і старше, в ньому взяли участь 3 тис. респондентів методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА