18:14 11.11.2019

Відкриття доступу слідчим ДБР до стратегічного плану застосування ЗСУ загрожує національній безпеці України - нардеп Забродський

1 хв читати
Відкриття доступу слідчим ДБР до стратегічного плану застосування ЗСУ загрожує національній безпеці України - нардеп Забродський

Рішення Печерського райсуду Києва про надання доступу слідчим Держбюро розслідувань (ДБР) до документів Генерального штабу Міністерства оборони, зокрема до Стратегічного плану застосування Збройних сил України, загрожує національній безпеці держави, заявив нардеп фракції "Європейська солідарність" Михайло Забродський.

"Хотілось би звернути увагу, як нещодавно було повідомлено, Печерський районний суд надав доступ своїм рішенням до Стратегічного плану застосування Збройних сил України, зокрема слідчим Державного бюро розслідувань. Одразу хочу пояснити: йдеться про документ, з яким у нашій країні взагалі знайомі в повному обсязі десяток, можливо, два десятки людей, зокрема Верховний головнокомандувач ЗСУ", - цитує Забродського прес-служба "Євросолідарності" в понеділок.

Нардеп наголосив, що суд ухвалив таке рішення попри те, що саме керівництво ДБР заявляє про неможливість забезпечити повною мірою таємність і відповідний режим у своєму відомстві.

"Це робиться в той час, коли справді є реальний ризик витоку інформації і, зокрема безконтрольного розповсюдження складових плану та інформації, яка міститься в цьому документі", - заявив Забродський.

"Наша політична сила вбачає в цьому пряму загрозу національній безпеці. Тому що існує реальний ризик потрапляння цього документу в цілому або окремих його елементів, зокрема, в руки Росії як країни-агресора", - наголосив парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА