20:44 11.11.2019

Ухвалювати закон про продаж землі до проведення референдуму не можна

2 хв читати
Ухвалювати закон про продаж землі до проведення референдуму не можна

Співголова парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") Вадим Рабінович закликав президента України Володимира Зеленського відмовитися від наміру домогтися позитивного голосування в парламенті за законопроект про продаж землі в першому читанні до проведення референдуму.

"Гарант каже: "Даю вам слово, що без референдуму не буде продажу землі, а іноземцям цього зробити просто не дадуть. Ви проголосуйте в першому читанні за цей законопроект, а потім ми внесемо правки". Як це так? Навіщо голосувати за те, що ми зараз не підтримуємо? Нехай кожен уявить: ви приходите в автосалон, а вам кажуть: "Купіть браковану машину, а ми її потім вам її полагодимо?". Ви ж запитаєте: "А чому ви мені одразу не продасте нормальний автомобіль?". Так і тут: навіщо вносити правки в явно злочинний закон і при цьому змушувати всіх як баранів за нього голосувати?..", - наводить слова Рабіновича прес-служба партії "ОПЗЖ" у понеділок увечері.

У зв'язку з цим співголова фракції звернувся до глави держави: "Шановний пане президенте, давайте проведемо референдум, врахуємо думку народу України, а не думку вашого Офісу, МВФ або Сороса, а потім будемо голосувати у Верховній Раді! Нас не влаштовує заклик: "Проголосуйте, а потім, повірте, все буде добре".

Політик також зазначив, що у парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" є своє бачення вирішення земельного питання, а всередині однойменної партії це питання ще буде обговорюватися з регіональними представниками.

"Але особисто я підтримаю будь-яку форму протесту нашої партії аж до виходу на вулицю, якщо українська земля стане товаром", - заявив Рабінович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА