09:56 12.11.2019

У "Євросолідарності" вважають справу проти генерала Марченка спробою дискредитувати реформу в ЗСУ

2 хв читати
У "Євросолідарності" вважають справу проти генерала Марченка спробою дискредитувати реформу в ЗСУ

Партія "Європейська солідарність" заявляє про готовність надати начальнику Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитру Марченку - фігуранту справи про бронежилети - всю необхідну правову допомогу в цій справі.

"Партія "Європейська солідарність" обурена невмотивованими переслідуваннями з боку силових структур людей, які в найважчі часи російської агресії створювали на уламках зруйнованої української армії потужні сучасні Збройні сили", - йдеться в заяві партії.

У політсилі вважають, що справа проти Марченка та інших посадових осіб Міноборони сфабрикована, а суд "грає на руку ворогові та є складовою частиною процесу руйнування тих реформ, які відбулися в системі ЗСУ".

Так, у "Євросолідарності" вважають неприпустимою таку риторику з боку представників правоохоронних органів. У партії зазначають, що влада демонструє зневагу до українських воїнів і "кидає за ґрати реальних захисників держави й відпускає на свободу діячів режиму Януковича".

"Європейська Солідарність" готова надати генералу Марченку та його колегам усю необхідну правову допомогу у цій справі. Вважаємо цей прецедент надзвичайно небезпечним і закликаємо усі патріотичні сили, яким небайдужа подальша доля незалежності України, об’єднатися проти реваншу і капітуляції", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, Печерський суд Києва у понеділок, 11 листопада, заарештував на 60 днів із правом внесення застави у 76 млн грн начальника Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка.

26 червня директор ДБР Труба повідомив, що співробітники Держбюро та Генпрокуратури України провели близько 40 обшуків за місцями проживання деяких посадових осіб Міноборони, працівників комерційних структур і в офісних приміщеннях у рамках розслідування кримінального провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України майна за завищеними цінами.

За словами Труби, попередня сума збитків, яких зазнало Міноборони внаслідок завищення цін, становить майже 100 млн грн. Зокрема, йдеться про закупівлю 100 тис. комплектів військової форми за завищеними цінами і 20 тис. бронежилетів, велика частина з яких не відповідає заявленим характеристикам. "Три з п'яти бронежилетів прострілюються", - заявив Труба.

17 липня директор ДБР Роман Труба заявив, що в рамках розслідування факту закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони підозри нікому не висувалися, всі бронежилети, які не відповідають вимогам, вилучило слідство. За словами Труби, під час закупівлі цієї партії бронежилетів не було виконано повну перевірку.

5 листопада слідчі в рамках розслідування провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України бронежилетів, більшість яких не відповідає заявленим характеристикам, оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення п'ятьом посадовцям Міністерства оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА